KULTURA

Željezno prijestolje  iz američke televizijske serije Igre prijestolja stiglo je u Zagreb. Od 2. do 6. travnja bilo je izloženo u jednom trgovačkom centru pa su se ljubitelji popularne serije mogli slikati na prijestolju i na trenutak postati vladarima Westerosa. Događaj je organizirala HBO Adria u svrhu promocije četvrte sezone serije koja je premijerno prikazana 7. travnja na HBO kanalu, samo dan nakon američke premijere. Prije nego je stiglo u Zagreb prijestolje je bilo izloženo u Budimpešti.

Ljubitelji serije oduševljeni su  prijestoljem, ali i samom serijom.

„Jedva čekam početak nove sezone! Oduševljena sam što sam mogla vidjeti i sjesti na Željezno prijestolje. “, otkrila je Valaria Rašić, jedna od posjetiteljica i ljubiteljica popularne serije. „Što se tiče prijašnjih sezona ne želim isticati niti jednu, sve su mi jako zanimljive i zabavne“. Nadodala kako joj je najdraži lik John Snow.

Od organizatora smo doznali neke zanimljivosti vezane uz prijestolje koje će se svidjeti svim pravim ljubiteljima serije.

Prijestolje je visoko 2,20 metara, širina mu je 1,70 m, dubina 1,80 m, a teži čak 130 kilograma. Radi se o replici u stvarnoj veličini koja je izrađena prema originalu prijestolja iz serije i to od kombinacije plastike i željeza te premazano specijalnom bojom kako bi se bolje dočarao njegov robustan izgled.

?>