DRUŠTVO

Prema anketi portala European Best Destinations, grad Zagreb ove je godine proglašen najboljom adventskom destinacijom. Posjetili smo hrvatsku metropolu i otkrili što je ove godine čini tako posebnom.

Ledeni park

Smješten na Trgu Kralja Tomislava, u neposrednoj blizini Glavnog kolodvora, Ledeni park božićna je bajka koju čine prigodni glazbeni programi i bogata gastronomska ponuda uz veliko klizalište na otvorenome. Najam klizaljki stoji 10 kuna po osobi, a klizanje se od 10:00 do 16:00 naplaćuje 15 kuna, odnosno 20 kuna u razdoblju od 16:00 do 23:00.

Advent na Zrinjevcu

Osim šarolike gastronomske ponude poput kobasica, krpica sa zeljem, bunceka ili zapečenih štrukli, posjetitelji u parku Zrinjevac mogu kupiti razne božićne ukrase, unikatne suvenire i počastiti se kuhanim vinom po cijeni od 10 do 15 kuna. Svakodnevno su organizirani prigodni glazbeni programi, ali i programi za najmlađe na Dječjoj pozornici. Advent na Zrinjevcu moguće je doživjeti i vožnjom u kočiji, a cijena takve vožnje iznosi 30 kuna po osobi.

Advent na Trgu bana Josipa Jelačića

Glavni zagrebački trg, uz prekrasni adventski vijenac, krase božićni ukrasi i jelke. Svakodnevno se na glavnoj pozornici odvijaju najrazličitiji programi – koncerti, dječje priredbe te kulturno-umjetnički i glazbeni programi. U ulicama oko Trga bana Josipa Jelačića, u Gajevoj i Bogovićevoj ulici, tradicionalno se nalazi Božićni sajam na kojem je moguće pronaći tradicionalne hrvatske proizvode – nakit, suvenire, poklone i domaće rakije. Na adventu na Europskom trgu posjetitelji imaju priliku od 19. do 26. prosinca iskusiti Božić na danski način u organizaciji Veleposlanstva Kraljevine Danske – kušati dansko kuhano vino, pivo i ostale danske specijalitete.

?>