Kazalište

Roditelji, povedite svoju djecu na dječju predstavu lutkarske scene Ivane Brlić-Mažuranić „Stop semafor!“ u režiji Dražena Ferenčina, koja će biti prikazana u petak, 16. siječnja 2015. godine, u 18 sati. U predstavi igraju: Mirko Fodor, Hrvoje Zalar, Ksenija Gregurić i Danijel Ljuboja.
„Stop semafor“ je edukativna predstava za najmlađe koja će na pristupačan i razumljiv način poučiti i upozoriti djecu na ponašanje u prometu.

Najnoviji repertoarni naslov Bacača sjenki je „Muški/ženski_ženske/muške“ u režiji Borisa Bakala i Katarine Pejović. Autori i izvođači koji su radili na predstavi su: Irma Alimanović, Benjamin Bajramović, Nikša Butijer, Maja Izetbegović, Dean Krivačić, Boris Ler, Vili Matula, Jelena Miholjević, Mona Muratović i Petra Težak.

Predstava otvara teme kao što su: status muškog i ženskog identiteta na početku 21. stoljeća, kako danas definiramo muško i žensko pitanje, kako možemo prihvatiti različitosti, stvoriti bolje društvo i formirati skladnu zajednicu te pitanje stereotipa o rodnim ulogama muškarca i žena u 21. stoljeću. Ovu predstavu o temama koje izazivaju velik interes u našem društvu možete pogledati u koprivničkom Domoljubu u četvrtak, 22. siječnja, u 19:30 sati.

Želite li uživati u zvukovima jazza, možete poslušati koncert Matije Dedića i Sandre Hraščanec Wigh koji će se održati 27. siječnja u 19:30 sati.

Matija Dedić je najprominentniji hrvatski jazz pijanist koji je do sada osvojio 23 Porina te najviše priznanje za diskografska ostvarenja u Hrvatskoj.

Sandra Hraščanec Wigh je koncertna i jazz pjevačica iz Zagreba sa stalnom adresom u Beču. Članica je bečkog Burghtheatera, a održala je više od 500 solo koncerata po čitavom svijetu.

?>