Studenti

Kao građani države koja je posljednja ušla u Europsku uniju, imamo jedinstvenu perspektivu na aktualne probleme i budućnost ujedinjene Europe. Ovo je prilika da svoja razmišljanja o integraciji trenutnih članica i daljnjem proširenju Unije uobličite u esej te da otputujete u Bruxelles.

Glavna uprava za proširenje (DG ELARG) Europske komisije trenutno provodi paneuropski natječaj u pisanju eseja na temu proširenja EU-a pod nazivom „Tako slične, tako različite, tako europske“, namijenjenu mladima u dobi od 18 do 25 godina iz 28 država članica.

Iz svake države sudionice bit će izabran jedan pobjednik, a svi državni pobjednici bit će pozvani u trodnevni posjet Bruxellesu. Njihovi radovi bit će objavljeni na internetskoj stranici Europske komisije, a moći će ih objaviti vodeći mediji u njihovim državama.

Krajnji rok za prijave je 27. veljače 2015. u 12 sati.

Dodatne informacije potražite na internetskoj stranici Glavne uprave za proširenje na kojoj se nalazi i internetski obrazac za prijavu. Na njoj možete saznati više i o pravilima, uvjetima pristupa, kriterijima ocjenjivanja, posebno pripremljenom paketu te načinu prijave.

?>