Info

Xufeng (Jess) Jia, starija stručna suradnica Podravke za pravne poslove vezane za kinesko tržište, održat će predavanje pod nazivom EU – China Economic Relations u Sveučilišnom centru Koprivnica u četvrtak, 3. prosinca 2015., u 16:30.

U sklopu Podravka grupe, osim pravnih poslova s Kinom, uključena je i u druge prekogranične projekte, posebice u ulazak na nova tržišta. Prije dolaska u Podravku, u Bruxellesu je radila kao znanstvena novakinja na području euroazijskih odnosa i kao korporativna odvjetnica u Šangaju.

LLM Magisterij prava završila je na Sveučilištu u Hamburgu, a pravosudni magisterij stekla je na East China University of Political Science and Law u Šangaju. Danas je doktorandica nizozemskoga Erasmus University of Rotterdam. Posljednjih nekoliko godina aktivno se bavi i predaje u području gospodarskih odnosa zemalja Europske unije i Kine te kineskih inozemnih spajanja i preuzimanja (M & A). Uči o poslovanju s Kinom iz perspektive ekonomskih i pravnih poslova.

Gostujuće predavanje na Sveučilištu Sjever bavit će se gospodarskim odnosima Kine i EU s Hrvatskom u fokusu. U svjetlu trenutnih previranja globalne moći, predstavit će gospodarsko okruženje Kine i njezin utjecaj na gospodarske odnose sa zemljama EU.

?>