Info

Košarkaška momčad Sveučilišta Sjever nastupila je na prekvalifikacijskom turniru za plasman na Unisports Finals. Turnir je odigran u Vukovaru 8. i 9. ožujka, a suparnici u borbi za dva mjesta u poluzavršnici skupine Sjever bile su im ekipe Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), Veleučilišta u Vukovaru i Sveučilišta u Osijeku.

Prvog dana turnira naša je momčad igrala protiv sastava Sveučilišta u Osijeku, prvog favorita turnira i ekipe s najvećim brojem nastupa na Unisport Finalsu.

SVEUČILIŠTE OSIJEK – SVEUČILIŠTE SJEVER 62 : 39 (15 : 13; 16 : 9; 10 : 13; 21 : 4)

OSIJEK: Blažević – 7; Primorac – 4; Kiš – 8; Štefanović – 8; Došen – 24; Novaković – 4; Radojčić – 2; Lovretić – 5.

SJEVER: Rubin – 7; Ribić – 13; Vlahović – 6; Pintarić – 2; Nakić – 9; Pavić – 2.

Izjednačenu prvu četvrtinu obilježila je igra puna pogrešaka s obje strane. U drugoj su se četvrtini favoriti iz Osijeka uspjeli rezultatski odvojiti, ali treća četvrtina, koju je momčad sa Sjever dobila s tri koša razlike, odvela je utakmicu u neizvjesnu završnicu. Tek tada je Osječane krenula trica pa su se na krilima sjajnog šutera Vedrana Došena ponovno odvojili. Napad Sjevernjaka potpuno je zakazao, zbog čega je Sveučilište u Osijeku na kraju trijumfiralo rezultatom 62 : 39. Najefikasniji igrač u momčadi Sveučilišta Sjever bio je kapetan Bruno Ribić s 13 postignutih koševa.

SJEVER – ZŠEM 49 : 66 (7 : 15; 23 : 17; 12 : 16; 7 : 18)

SJEVER: Rubin – 2; Ribić – 17; Vlahović – 3; Nakić – 17; Pavić – 10.

ZŠEM: Kolanović – 20; Stojanović – 18; Jonjić – 3; Štimac – 15; Mjehović – 2; Glavaš – 2; Kovačević – 3; Mustapić – 3.

U drugom su kolu košarkaši sa Sjevera zaigrali protiv ekipe Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta. Prva četvrtina nije prošla dobro za našu momčad. Činilo se da će Zagrepčani s lakoćom odnijeti pobjedu, i to sve dok se u drugoj četvrtini već tradicionalno najboljem igraču Sjevera Ribiću nije pridružio i šuterski raspoloženi Nakić. Gorostasni Ivan Pavić konačno je počeo koristiti svoj ogromni fizički potencijal pa je ekipa Sjevera do poluvremena stigla na dva koša zaostatka. Druga polovica utakmica igrala se koš za koš, sve dok Zagrepčani na samom kraju susreta nisu pronašli snagu za konačni odmak, odnijevši pobjedu zahvaljujući sjajnom Kolanoviću.

VELEUČILIŠTE VUKOVAR – SVEUČILIŠTE SJEVER 83 : 57 (25 : 10; 16 : 16; 19 : 16; 23 : 15)

VUKOVAR: Mijatović – 2; Knežević – 9; Mitić – 2; Bosić – 19; Rajšić – 13; Vuković – 6; Kapović – 16, Tomić – 2.

SJEVER: Rubin – 3; Ribić – 31; Bunta – 3; Nakić – 11; Pavić – 7; Pintarić – 2.

U posljednjem susretu Sveučilištu Sjever trebala je pobjeda s 13 koševa razlike za plasman u iduću fazu kvalifikacija. Vukovarci su imali drugačije planove pa su uraganskim otvaranjem utakmice stvorili prednost od sedam koševa. Sjever je na trenutke prijetio povratkom, no potkraj četvrtine odličnim ih je šutevima iz daljine dotukla vanjska linija Vukovaraca. Sredina utakmice bila je izjednačena, ponajviše zahvaljujući čarobnom Ribiću koji je preciznosti pridodao i atrakciju pa je efektnim zakucavanjima u dva navrata podigao publiku na noge. Čak ni njegovo nadahnuće nije bilo dovoljno da Sjever do kraja zadržati priključak pa su Vukovarci utakmicu mirno priveli kraju.


 

S nastupa na ovom natjecanju treba istaknuti odličnog Brunu Ribića, koji je s 31 košem protiv ekipe Veleučilišta Vukovar ostvario najbolju pojedinačnu partiju turnira. Jednako je atraktivan, više zbog neobične frizure nego zbog učinkovite igre, bio i Ivan Pavić.

Iz Vukovara u nastavak kvalifikacija odlaze ekipe Sveučilišta u Osijeku i Veleučilišta Vukovar. Košarkaši Sveučilišta Sjever priliku za plasman na Unisports Finals tražit će iduće godine.

?>