SPORT

Ženska košarkaška ekipa osvojila je brončanu medalju za Sveučilište Sjever pobjedom protiv Sveučilišta u Zadru rezultatom 13:9. Nakon jutarnjeg poraza koji nije imao rezultatsko značenje jer se znalo da će se Sjever boriti za treće mjesto, košarkašice su bile gladne pobjede da napokon osvoje dugo očekivanu medalju. 

Sveučilište Sjever otvorilo je utakmicu dominantno i odmah se vidjelo da su spremne za napad na  medalju. Najbolja strijelkinja bila je Klara Širok koja je imala odličan dan te postigla osam koševa dok su Katarina Krstanović i Viktoria Čehok po dva i tri koša. Nagradu za najbolju strijelkinju Sveučilišta Sjever dobila je Viktorija Čehok koja je zabila 14 koševa tijekom svih odigranih utakmica.

Imale smo promjene raspoloženja tokom cijelog današnjeg dana od samog jutra. Ova pauza između utakmica danas nam je dobro došla. Odmorile smo se, pojele palačinke koje su nam digle šećer, pjevale na terasi. Družile smo se sa curama iz Zadra koje smo sad pobijedile. Bitna je psihička priprema. Dobra atmosfera nam je najviše pomogla da dođemo do pobjede i naravno podrška naših košarkaša i cijele publike“, rekla je najbolja strijelkinja ove utakmice Klara Široki.

Ušle smo ozbiljno, čvrsto i jako u utakmicu. Pripremile smo se da moramo biti hladne glave neovisno o suđenju i našim greškama. Greške se dešavaju. Morale smo se boriti i pametno odigrati do kraja utakmice i da dođemo s medaljom koju smo čekale“, rekla je Viktorija Čehok.

Košarkašica nakon dodjele pehara s trenerom Borisom Rubinom

Fotografija: Patrik Jazbec

?>