SPORT

Prvi dan natjecanja u muškoj košarci 3×3 započeo je odlično za Sveučilište Sjever. Košarkaši su natjecanje otvorili pobjedom u vrlo teškom okršaju protiv Visoke Škole Ivanić-Grad rezultatom 15:9. Odmah na početku utakmice ekipa Sveučilišta Sjever nametnula se kao favorit i održavala prednost do samog kraja utakmice.

Šutevi su nam dobro išli kad smo se zagrijavali. U igri baš i nije, ali smo dobro ušli pod koš i dobro dodavali. Timski duh je prevladao što je bilo bitno u prvoj utakmici“, rekao je igrač David Žeger nakon utakmice.

Sveučilište Sjever imalo je četiri koša u kojima je osvojilo dva boda i sedam u kojem je osvojilo jedan bod. Luka Putar pogodio je za dvicu 2 puta, a David Žeger i Robert Sayemeldahr svaki po jedanput.

U drugoj utakmici protiv Sveučilišta Josipa Juraja Strossmayera u Osijeku, Sjever je poražen rezultatom 11:12 nakon dramatične završnice u kojoj je Robert Sayemeldahr promašio koš za pobjedu.

Utakmica je bila teška. Bilo je izjednačeno do samog kraja. Dvije sekunde prije kraja promašio sam šut za pobjedu. Šteta ali idemo dalje“, rekao je igrač Mislav Kranjčec nakon utakmice.

Sveučilište Sjever zakucalo je 4 puta. Jedan prekršaj napravio je Robert Sayemeldahr. Najbolji je strijelac na kraju druge utakmice bio Luka Putar zabivši 9 koševa.  

Treća utakmica prošla je kobno za ekipu Sjevera. Rezultatom 2:19 Sveučilište u Dubrovniku potvrdilo je status favorita kojeg su stekli u prijašnjim utakmicama. Tijekom utakmice je Sveučilište Sjever imalo samo 16% pokušaja iz kojih je uspjelo realizirati dva pogotka koje je zabio Luka Putar. Za kraj današnjeg dana Sveučilište Sjever ostvarilo je pobjedu protiv Veleučilišta Vern rezultatom 12:3, ali to nije bilo dovoljno za plasman u polufinale. David Žeger postigao je četiri koša, Mislav Kranjčec isto četiri, a Luka Putar i Robert Sayemeldahr po dva koša.

Bili smo bolja ekipa od VERN-a. Njima još malo fali rada i svega. Pripremili smo se i uglavnom došli spremni na turnir, ne biti zadnji nego pokazati se i ostaviti dobar dojam pa dogodine, nadam se, proći kvalifikacije i onda možda do finala“, rekao je igrač Luka Potar nakon utakmice.

Ženska konkurencija

Mislim da je utakmica bila dobra. Bili su jaki protivnici. Trudili smo se, igra je bila jako borbena i napeta“, rekla je igračica Melani Granželić nakon utakmice.   

U drugoj utakmici protiv Veleučilišta u Vukovaru ekipa Sjevera ostvarila je uvjerljivu pobjedu rezultatom 8:1. Viktorija Čehok postigla je četiri koša, Katarina Krstanović tri i Klara Široki jedan. Treća utakmica završila je porazom od Sveučilišta u Zagrebu 3:11. Jedina tri koša pogodile su Katarina Krstanović i Klara Široki.

Sutra ženskoj ekipi Sjevera preostaje još jedna utakmica u skupini protiv Sveučilišta u Splitu, a nakon toga će igrati derbi za treće mjesto.

Fotografija: Patrik Jazbec

?>