SPORT

Intenzivne pripreme za završetak ovogodišnje akademske sportske sezone u punom su jeku. Do finalnog okršaja, UniSport Finalsa, preostalo je nešto manje od dva tjedna.

Tim smo povodom jučer prisustvovali treningu naših košarkašica i košarkaša u Sportskoj dvorani „Đuro Ester“ u Koprivnici koji tamo dva puta tjedno bruse svoje sportske sposobnosti za okršaje s drugim fakultetima. Bilo je opušteno, a sportaši – gladni pobjede, činili su se spremniji no ikad.

„Napredujemo vrlo dobro. Igračice i igrači su spremni i voljni raditi. Radimo na kondicijskom i na tehničkom planu. Bit ćemo spremni za Poreč, sve ovisi o konkurenciji kakva će tamo biti, ali dat ćemo sve od sebe da odigramo što bolje i u što boljem svjetlu predstavimo Sveučilište Sjever. Nikoga se ne bojimo i idemo po medalju“, rekao je glavni trener Boris Rubin.

Ove će godine Sveučilište Sjever u Poreču odmjeriti snage u tenisu (M/Ž), stolnom tenisu (M/Ž), badmintonu (M/Ž), šahu (M/Ž), košarci 3×3 (M/Ž), odbojci na pijesku (M/Ž), rukometu (M/Ž) i futsalu (Ž).

Osvojivši zlato u odbojci na pijesku, Sveučilište Sjever prošle se godine plasiralo peto u konkurenciji od ukupno 13 visokoškolskih ustanova na turniru. Bolje je bilo zagrebačko, splitsko i osječko sveučilište te Tehničko veleučilište iz Zagreba.

Odbojkašice na pijesku (par Inkret/Vnuk) pokušat će u istoj postavi obraniti prošlogodišnje zlato. Inka Inkret bila je i MVP turnira. Rukometaši u napetoj utakmici nisu uspjeli izboriti treće mjesto, ali možda će ove godine biti više sreće.

UniSport Finalsi u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza održat će se od 8. do 11. lipnja u Poreču. Sve rezultate i ostale informacije vezane uz studentice i studente Sveučilišta Sjever možete pratiti na našem službenom webu sport.unin.hr i Instagramu @unisport_unin.

Fotografija: Patrik Jazbec

?>