KULTURA

Interliber, najveća književna manifestacija u Hrvatskoj i ove je godine potpuno zakrčila zapadni dio grada Zagreba. Svečano otvorenje sajma pripalo je gradonačelniku Milanu Bandiću koji je 7. studenog 2017. godine u 12:00 sati otvorio vrata 40. međunarodnog sajma knjiga i učila.

Sajam služi za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okupljaju najznačajnije nakladnike i knjižare. Ove godine predstavilo se više od 300 izlagača iz 17 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Francuska, Hrvatska, Iran, Italija, Kina, Nizozemska, Njemačka, SAD, Slovenija, Španjolska, Turska, Velika Britanija i Sjeverna Irska).

Posjetitelji su imali izbor između tri lokacije na kojima su se događala popratna događanja: galerija paviljona 5, prostor ispred paviljona 5 te na pozornici u paviljonu 6.

Kako bi 40. rođendan proslavili sa stilom, organiziran je poseban kulturno-glazbeni program pod nazivom “INTERLIBER 40” u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara, Grada Zagreba i Zagrebačkog velesajma.

Najmlađi su sudjelovali u dječjem programu (aktivnosti vezane uz dječju knjigu), strukovnjaci na panelima diskusije na temu nakladništva, knjižarstva i knjižničarstva, a svi zaljubljenici u autore i knjige sudjelovali su na promocijama knjiga i čitanja.

Sajam je prštio dobrim ugođajem. Hrane i pića nije nedostajalo, a radionice stripa, crtanja, igara te zabavno čitanje lektira posjetiteljima je osiguralo nezaboravno iskustvo.

Ulaz na sajam i ove godine bio je besplatan, a održan je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Foto: Matea Gavran

 

 

?>