SPORT

Hrvatska je rukometna reprezentacija jučer igrala prvu prijateljsku utakmicu protiv Sjeverne Makedonije na Croatia Cup-u u Poreču. Razlikom od 6 golova, Hrvatska je pobijedila rezultatom 40:34. Croatia Cup se smatra posljednjim pripremnim turnirom uoči Svjetskog prvenstva.

Naše Kauboje predvodio je Ivan Martinović koji je zabio čak osam golova. Uz njega su se na ovoj prijateljskoj utakmici istakli i Paolo Kraljević sa šest i Igor Karačić s pet pogodaka. Iako je postignuti rezultat vrlo zadivljujući, prvo je poluvrijeme bilo napeto. Naime, Kauboji su u par puta došli do četiri gola razlike (9-5, 10-6), međutim u 22. minuti se dogodio obrat te su Makedonci izjednačili rezultat (15:15). Do kraja poluvremena, Hrvati su uspjeli povesti te je poluvrijeme završilo rezultatom 22:19.

Drugo je poluvrijeme bilo mirnije za hrvatske igrače i cijelo vrijeme su imali prednost do tri gola razlike sve do zadnjih 15 minuta igre kada su poveli s nevjerojatnih šest golova razlike (31-25) pogotkom Glavaša u sedmercu. U 52. minuti Kauboji su zasjali još jednom i ostvarili razliku od sedam pogodaka (36-29), međutim Makedonci su odgovorili s tri pogotka zaredom.

Iako je utakmica završila pobjedom Hrvatske reprezentacije, izbornik Hrvoje Horvat nije bio oduševljen hrvatskom obranom te je tako izjavio: „Atmosfera je nevjerojatna, puna dvorana je iznenađenje i poticaj za sve nas. Kad pogledam rezultat boli me glava, iskreno. Nismo bili defanzivno dobri, obrana se igra nogama, a ne rukama, puno smo dozvoli protivniku unutar devet metara. Obrana nam ne smije patiti zbog tranzicije prema naprijed i s tim se dobro moramo pozabaviti do početka SP. Napadački je bilo OK.“

U nedjelju u 20:15 sati Hrvatska rukometna reprezentacija igra drugu prijateljsku utakmicu protiv Izraela te će u poluvremenu iste biti dodjela kristalne lopte SN najboljem u Hrvatskoj u 2022. godini.

 

Fotografija: HRS/Instagram

?>