SPORT

Nogometno ludilo uzrokovano održavanjem kontroverznog Svjetskog prvenstva u Katru polako se povlači, organizam prosječnog navijača se vraća na tvorničke postavke, a nama ostaje hladne glave pogledati kako je sve to izgledalo u brojkama.

Kažu neki da je statistika točan broj netočnih podataka, ali činjenica je kako sve više zaljubljenika u sport prati statistiku na temelju koje kasnije niže nove argumente u raznim rasprava tko je (bio) bolji i zašto. Možda će se u toj sili podataka izgubiti ona romantiziranost najvažnije sporedne stvari na svijetu, ali kad prođe strast, kad se ohladimo od uzbuđenja i kad se živci vrate u normalu, ta će nam statistika (možda) dati odgovore koje u zaljubljenoj i zaluđenoj atmosferi nismo percipirali.

Argentina je pobijedila Francusku u jednom od najboljih finala u povijesti Svjetskih prvenstava, Hrvatska se opet popela na postolje, a Maroko ispisao stranice afričke nogometne povijesti. Neki od favorita nisu prošli skupinu, neki su ispali u drugom krugu natjecanja, a neke su reprezentacije pokazale kako imaju odlične igrače koji će nakon dobre prezentacije na najvećoj svjetskoj nogometnoj pozornici puniti stupce brojnih medija u budućnosti.

U nastavku donosimo pregled nekih od brojnih podataka sa Svjetskog prvenstva koji su, ili zanimljivi, ili potvrđuju (ne)očekivano, a možda vas neki i iznenade. Bilo kako bilo, i statistika je pokazala kako Hrvatska ima još jedan razlog biti ponosna na svoje „predstavništvo“ u Katru, a Mbappé i Messi su klasa za sebe.

Dodavanja

Dodiri

Driblinzi

Prilike

Golovi

Obrane

Oduzete lopte

Start

Udarci

Zračni dvoboji

 

Fotografija: FIFA i Hrvoje Kovač

?>