Zdravlje

Limun čudotvorno djeluje na naše tijelo.  Sadrži puno nutrijenata – bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamine C, A, B1, B6, kalij, kalcij, magnezij, fosfor, mangan. Povoljno djeluje na rad jetre, crijeva, želuca, imunog, živčanog i kardiovaskularnog sustava. Konzumiranjem limuna  može se spriječiti puno bolesti, prema najnovijim istraživanjima pomaže u sprječavanju oboljenja od raka. Limun ubija bakterije, viruse i gljivice, ali i parazite. Također može se koristiti kao učinkovito ekološko sredstvo za čišćenje doma.

Limun je i izvor dijetalnih vlakana, koji doprinose snižavanju kolesterola, potiču rad debelog crijeva te smanjuju pojavu konstipacije. Pomaže za održavanje zdravlja i ljepote kože, usporava starenje, doprinosi čistoći kože i eliminiranju mitesera i akni. Limunov sok može pomoći kod blagog uklanjanja mrlja na koži. Učinkovit je u borbi protiv prhuti i ispadanja kose. Nakon pranja kose sok od limuna daje kosi sjaj i volumen te lagano posvjetljuje kosu.Koristi se  za detoksikaciju organizma i gubljenje kilograma. Voda sa limunom ima i mnoge druge dobrobiti za naše zdravlje.

Priprema napitka od limuna:

U čašu mlake vode iscijedite jedan cijeli limun i popijte odmah ujutro, natašte. Ako ne podnosite kiseli okus, zasladite napitak javorovim ili agava sirupom. Ova učinkovita namirnica ima toliko dobrih učinaka na zdravlje da zaslužuje da ju koristimo svaki dan.

?>