Studentski

Subota je navečer. Izlazak je dogovoren preko grupe na fejsu te je samo preostalo naći se u naznačeno vrijeme. Skupina zgodnih mladih momaka nalazi se u 19 sati, da bi stigli sve obaviti prije izlaska van. Nakon cjelodnevnog deprimiranja oko toga što obući, kako bi sličio na nešto, i razmišljanja na koji način će zgelirati kosu a da bude različit od drugih muškaraca.

Zapravo, svi će biti isti, pošto je Ronaldo na Twitteru objavio svoju novu sliku s poluvremena utakmice na kojoj se vidi da mu rade novu frizuru. Ispao bi jadnik da mora imati istu frizuru svih 90 minuta. Ljudi bi mogli pomisliti da nema novca.

Vratimo se mi, ipak, izlasku. Ivan pomno proučava u grupnom chatu na fejsu što će obući drugi muškarci, ne bi li slučajno imao istu odjevnu kombinaciju kao netko od prijatelja s kojima izlazi. U suprotnom, moglo bi doći do ozbiljne svađe. Nakon tuširanja, koje traje dulje od dvije nogometne utakmice, zatim  i okupiranja kupaonice na neodređeno vrijeme, spremanje se bliži kraju. Preostaje  samo izvježbati duckface pred ogledalom, i to stisnuvši tipku za slikanje stotinjak puta. Nakon što je to učinio, Ivan je sad spreman izaći iz kuće i naći se s ostalim prijateljima s nogometa koji trenira, ali ga nikada ne gleda. Dakako, kasnit će jer bi inače ispao jadan kad bi došao prvi i čekao ostale. Kad su se svi našli, vrijeme je da se isprave neke sitnice na izgledu, da ne dođe do katastrofe na zajedničkom selfiju ili potencijalno krivo iskorištenog hashtaga. No, tu je univerzalni hashtag #YOLO koji nam tako olakšava živote. U slučaju da je nešto pošlo po zlu, #YOLO nam govori da se živi samo jednom i da smo mladi i ludi.

S druge strane grada, dok dečki čekaju jedan drugoga, djevojke, vraćajući se s odbojke, komentiraju kako bi mogle ići van večeras. U 19 sati i 30 minuta je pao dogovor da će se sastati u 21 sat. Jedna od djevojaka je Ivana, koja dolazi doma u 20 sati. Nakon trominutnog tuširanja i prežderavanja enormnom količinom hrane, valjda zbog iscrpljenosti, vrijeme je da lagano krene na dogovoreni sastanak. Zgrabivši prvu haljinu koja joj je pala pod ruku, Ivana se odijeva i kreće na dogovoreno mjesto. Došavši 15 minuta prije dogovorenog vremena, Ivana zatječe tamo ostale cure jer su i one vidjele da prijenos odbojkaške utakmice tada počinje. Nakon uspješno završene utakmice, vrijedi to i proslaviti. Počinje se nazdravljati, a nakon popijenog pića lagano se kreće u izlazak. Nakon što su platile upad u klub (za razliku od muškaraca koji su besplatno upali), djevojke kreću u „pohod“. Prilaze raznim muškarcima koji ih odbijaju sa smiješkom, govoreći kako večeras samo žele biti  sa svojim prijateljima. Naglo se okrenuvši, Ivani ispadaju ključevi od BMW-a, budući da ima male džepove na haljini. Vidjevši to, Ivan, koji ju je maloprije odbio, uzima ključeve i prilazi Ivani sa osmijehom na licu, ne bi li je zaveo. Smuvali su se i proveli večer zajedno.

Sljedećeg jutra, Ivana putem fejsa šalje poruku Ivanu kako joj je bilo lijepo. Vidjevši to, on pričeka određeno vrijeme da joj odgovori. Ako joj odmah odgovori, ispast će jadan. Nakon što se ipak javio, kreće razgovor koji dovodi do dogovora o zajedničkom izlasku na kavu. Dakako, ona plaća račun. U šetnji njemu postaje hladno te mu ona daje svoju jaknu. Tako ispada najveća kavalirka. Iskoristivši ga, nakon trećeg spoja, ona ga ostavlja ne javivši mu se više nikada. On histerično plače pred prijateljima koji ga neuspješno tješe.

Zamislite kakav bi ovo svijet bio!

 Rio, Liga bez briga

?>