Glazba

Nogometni klub Gornja Rijeka, mjesta iz rubnog dijela koprivničko-križevačke županije, organizirao je 5. siječnja prvi koncert i veliku zabavu u café-baru Joker. Glavne zvijezde zabave bili su Tamburaši za dušu koji su svojim pjesmama dirnuli u dušu brojne posjetitelje.

Kako nam kaže jedan od organizatora, prije samog početka svirke bilo je skepticizma: „Mislili smo da nam zabava neće biti uspješna zbog vremena koje nam nije išlo na ruku, ali nakon nekoliko odsviranih pjesama, svi su problemi zaboravljeni i zabava je bila zagarantirana.“

Tamburaši su do ranih jutarnjih sati uveseljavali brojnu publiku koja je ostala oduševljena njihovim talentom. Izveli su svoje najpoznatije pjesme poput Jedna rana, A meni je bilo važno, Bardaševa priča i, naravno, Zadnja želja, svoj najveći hit koji je za njih napisao Miroslav Škoro.

Sastav Tamburaši za dušu djeluje od 2000. godine, i to uglavnom u Zagrebu i okolici, a osnovan je u Vinkovačkom kraju, odakle dolaze svi članovi sastava. Na koncertu su okupili mnogo obožavatelja iz Gornje Rijeke i okolnih mjesta. Nakon nekoliko sati provedenih u dobrom društvu, uz tamburaše koji su svirali samo za njihovu dušu, posjetitelji su s koncerta otišli nadajući se da će café-bar Joker i u budućnosti organizirati slične događaje.

Uza simboličnu cijenu ulaznice od 20 kuna, organizatori su naposljetku, nakon odlično odrađenog koncerta, bili zadovoljni i financijskim stanjem. Zato, svi koji ste ove godine slučajno ili namjerno propustili odličnu zabavu, sljedeće godine na to i ne pomišljajte!

?>