Glazba

Suprotno prevladavajućem mišljenju, glazbeni sadržaj u Koprivnici je raznolik. U nastavku se nalazi popis nadolazećih događaja za sve one koji traže dobru zabavu, plesni podij i kvalitetan zvuk.

Ljeto nam je sve bliže, dani su sunčani, noći su tople. Sve su to savršeni začini za dobru atmosferu nadolazećih koncerata.

Fest jazza Koprivnica 2023

Dvodnevni Fest jazza je internacionalni open-air jazz festival koji se održava u Koprivnici. Donosi pravo osvježenje za vikend nudeći brojne zvukove jazza. Festival devetu godinu zaredom tradicionalno ugošćuje razne orkestre, kvartete i glazbenike svih uzrasta koji će svirajući svoje instrumente zasigurno oduševiti svakog posjetitelja. Program u petak kreće od 16h, a u subotu u jutarnjem terminu od 10h. Detaljnije informacije moguće je pronaći na Facebook profilu ili internetskoj stranici Fest jazza Koprivnica.

Kad? Petak-subota, 7.-8. srpnja

Gdje? Zrinski trg

Izvođači? Clàudio Infante, Darko Rundek & Jazz Orkestar HRT-a, Michelangelo Scandroglio Quintet, Balkan Zoo & Nina Ćorić, Puhački orkestar Virje, Amàlia Baraona, The Bodhisattwa Trio i Mimika Orchestra

PUNA ŠUMA Rokenrola 2023.

U Koprivnicu stiže dvodnevni outdoor festival natjecateljskog tipa. Natječu se odabrani bendovi te će uz stručni žiri moći glasati i publika. Pobjednika natjecanja bit će moguće slušati ponovno na skorašnjem RockLive festivalu. Osim glazbe, pripremljene su i razne radionice za djecu što festival čini savršenim i za obiteljsko druženje. Očekujte dobar zvuk i zabavu na otvorenom uz brojne rock bendove koji će u nadolazećim toplim danima još više ugrijati atmosferu. Ulaz je na donaciju i vrijedi oba dana festivala (5€, a za djecu do 12 godina besplatno). Detaljnije informacije moguće je pronaći na Facebook profilu Puna Šuma Rokenrola.

Kad? Četvrtak-petak, 22.-23. lipnja od 16h

Gdje? Rečko Polje, Koprivnica

Izvođači? Jabadera, Grunter, Ogenj, Lei, The Haze, Electric Purge, Flaner, Kal’s Penny, Colostrum

RockLive Festival #12

Trodnevni RockLive festival održat će se na od prije poznatoj lokaciji, kampusu. Na festivalu će nastupati oko 20 regionalnih izvođača, a za sve one željne dugog partijanja u noć omogućen je i after party. U četvrtak nastupaju Brkovi, Mortal Kombat, Bore Balboa, Tidall Pull i Puna šuma rokenrola. U petak nastupaju Psihomodo Pop, Edo Maajka, Jonathan, Šarena Pojava, SlonOFF i Dead Dog Summer, dok u subotu nastupaju Urban &4, Kukus, Mašinko, Cold Snap, One step away i Hrmulja. Cijena festivalske ulaznice do 26. srpnja iznosi 27€, dok će cijena na dan iznositi 32€. Dnevne ulaznice bit će moguće kupiti na blagajni festivala za svaki dan pojedinačno, a cijene će biti poznate naknadno. Ulaznice je moguće kupiti i na entrio.hr internetskoj stranici gdje se mogu pročitati i detaljnije informacije o događaju.

Kad? Četvrtak-subota, 27.-29. srpnja

Gdje? Kampus

Izvođači? Brkovi, Mortal Kombat, Bore Balboa, Tidall Pull, Puna šuma rokenrola, Psihomodo Pop, Edo Maajka, Jonathan, Šarena Pojava, SlonOFF, Dead Dog Summer, Urban &4, Kukus, Mašinko, Cold Snap, One step away i Hrmulja

Saša Matić

Prvi puta u karijeri dugoj preko 25 godina Saša Matić stiže baš u Koprivnicu! Miljenik publike i regionalna pjevačka zvijezda koja na YouTubeu broji milijune pregleda poznat je po hitovima „Ko si ti“, „Sve bi ja i ti“, „Idemo anđele“, „Lagala je grade“, „Prejako“ i brojnim drugim. Njegovim nemjerljivim vokalnim sposobnostima i energijom zagarantiran je nezaboravan koncert za sve njegove obožavatelje. Cijena ulaznice iznosi 18€ za svako slobodno sjedeće/stajaće mjesto, a 40€ za VIP stojeće mjesto za stolom.

Kad? Petak, 6. listopada od 20h

Gdje? Školska sportska dvorana „Josip Samaržija – Bepo“

Izvođači? Saša Matić

Izvor slika: Pexels

?>