Film

Obožavatelji kultnog Star Warsa napokon dolaze na svoje! Sve se više bliži 17. prosinca, dan kada će se u kinima napokon prikazati dugoočekivani nastavak. Ratovi zvijezda VII: Sila se budi nadolazeći je epski film u režiji J. J. Abramsa. Scenarij potpisuju Lawrence Kasdan i Michael Arndt uza suradnju s Georgeom Lucasom, tvorcem priča o univerzumu Ratova zvijezda. Radnja novog filma smještena je trideset godina nakon bitke za Endor, a glumačkoj ekipi iz originalne trilogije pridružilo se mnoštvo novih glumaca.

U iščekivanju novog filma, donosimo vam nekoliko najčešćih teorija o radnji filma koje su smislili fanovi bazirajući se na trailer.

Ja sam nitko.

U prvim trenutcima trailera upoznajemo Rey, jednu od glavnih protagonistica novog filma, koja na pitanje „Who are you?„ („Tko si ti?“) odgovara s „No one“ („Nitko“). Mnogi nagađaju da je Rey kćer Princeze Leie i Hana Sola. Postoje i nagađanja da je ona Hanova kćer iz prvog braka, i to zato što se u stripu pojavila informacija da je Han imao ženu prije Leie. Neki fanovi sa svojim teorijama idu toliko daleko da tvrde da je Rey kćer Lukea Skywalkera i Princeze Leie unatoč tome što su oni brat i sestra, ali im se, zbog određenih scena iz originalne trilogije, ne može osporiti ta teorija.

Tko je Finn?

Još jedan u nizu novih likova također je i Finn kojeg u najavi vidimo u odijelu Stormtroopera, što je dovelo do mnogih rasprava. Originalni su Stormtrooperi genetski izmijenjeni klonovi Janga Fetta, a kako se Finn našao u ulozi vojnika, teško je objasniti. Nagađa se da je bio prerušen kako bi pomogao u borbi protiv novoprobuđene mračne strane Sile ili da je on jedan od potencijalnih negativaca.

Novi Darth Vader?

Kylo Ren glavni je negativac nadolazećeg filma, a njegova je misija također vrlo nejasna. Iz trailera se može saznati da posjeduje moć upravljanja Silom i da mu je jedini cilj nastaviti učenje svog idola, Dartha Vadera. Zaključak koji slijedi je da bi on mogao biti unuk Dartha Vadera, tj. sin Lukea Skyewalkera, Jedia koji je u originalnoj trilogiji uništio Sith.

Tko je mrtav?

Čije je tijelo nad kojim Rey plače? U traileru se nalazi i potresna scena smrti jednog od likova, a zbog obrisa mnogi nagađaju da je to Wookie Chewbaca ili možda čak Han Solo.

Tko će naslijediti Lukea Skywalkera kao novi Jedi?

Scene prikazuju Finna u borbi s Kylom Renom, ali mnogi tvrde kako on ipak neće biti sljedeći Jedi, već Rey kao potomak Anakina Skywalkera.

jar-jar-in-irons

Jar Jar Binks je Sith Lord!

Iako ga se često smatra jednim od najomraženijih i najiritantnijih likova čitavog serijala, i to ne zbog njegovih djela, već nespretnog ponašanja i čudnog govora, Gungonac Jar Jar postao je glavna tema fanova u ulozi Sitha Lorda. Neki su fanovi razvili teoriju kako je upravo on Darth Plagueis, gospodar senatora Palpatinea (Darth Sidious), jer se u novoj trilogiji provlači kroz sve bitne odluke Senata, ima velik utjecaj na senatoricu Amidalu te je predvidio ljubavnu priču između Anakina Skywalkera i Padme Amidale. Unatoč tome što ova teorija nije vjerojatna, postala je jedan od najraširenijih Star Wars fanfictiona.

?>