Uncategorized

Projekt pod nazivom Mladi na području Grada Ludbrega kao aktivni, informirani, društveno, politički odgovorni akteri jest projekt koji je prvenstveno usmjeren na mlade te na jačanje njihove pozicije u zajednici u kojoj žive i djeluju.

Cilj ovog projekta za mlade jest ojačati poziciju mladih u zajednici u kojoj žive te ih poticati na djelovanje. Ono čime je potaknuta organizacija projekta jest činjenica da se mladi uglavnom ne uključuju u aktivnosti koje se nalaze izvan okvira formalnog obrazovanja te u radionice i predavanja koje spadaju pod aktivnosti neformalnog i cjeloživotnog učenja.

Također, slabo volontiraju, a veoma ih je teško navesti na pokretanje neke društvene inicijative. Provoditeljica aktivnosti po projektu Petra Međimurec naglašava da će se posebna pozornost pridavati razvoju dodatnih vještina i kompetencija koje su potrebne mladima za smanjenje nepovoljnih situacija koje nastaju prilikom prelaska iz obrazovnog sustava na tržište rada te lakše snalaženje prilikom traženja posla.

Projekt Mladi na području grada Ludbrega kao aktivni, informirani, društveno, politički odgovorni akteri nadovezuje se na EU Youth Strategy for 2010. – 2018., što predstavlja strateški dokument koji je koncipiran na način da stavlja prioritet na edukaciju, participaciju, kreativnost i kulturu te teži ohrabrivanju mladih ljudi da sudjeluju u demokratskim procesima.

?>