Moda

„Željela sam u svojem gradu stvoriti nešto novo, nešto potrebno ženskoj populaciji.“ Ljubav prema pisanju stvorila je online magazin onavoli.com na kojem je glavna urednica Marija Šmic.

Marija Šmic je studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, beauty blogerica i administratorica grupe ONA koja je namijenjena ženskoj populaciji s koprivničkog područja i šire. Djevojke, žene i majke mogu na grupi tražiti savjete o kupnji, recepte za kolače, najbolja mjesta za izlazak i još mnogo ženskih stvari. Marija svoju ljubav prema pisanju prikazuje već nekoliko godina na svojem blogu, i to recenzijama i tutorijalima preparativne i dekorativne kozmetike, koji su je uvrstili u zajednicu hrvatskih beauty blogera.

Na pitanje odakle ljubav prema pisanju i kako je to povezala s ekonomijom, odgovara: „Ljubav prema pisanju proizašla je iz želje da pomnije obrazložim svoje mišljenje o dekorativnoj i preparativnoj kozmetici koju sam sve više počela uočavati i istraživati te sam željela to sve podijeliti na blogu. A što se tiče fakulteta, to je bila želja još iz osnovne škole, posebno smjerovi marketinga i menadžmenta informatike koji su me oduvijek privlačili.“

Magazin sadrži bogatu galeriju fotografija o događanjima u radu, tekstove te snimke kojima prikazuje kreativne ljude i njihove hobije. U prvih mjesec dana portal je posjetilo 20.000 ljudi, a brojka raste i dalje. Online magazin ima i svoju posebnu kategoriju ONAtv – YouTube kanal koji prikazuje videozapise mladih poduzetnika, savjete o, primjerice, kovrčanju kose u pet minuta i sl.

„Portal je poput čovjeka; kad ne bi imao sve organe, ne bi mogao normalno živjeti. Tako gledam na svoje suradnje koje portal hrane. Sve ih više i više, a posebno me vesele rad i komunikacija s ljudima, ali i uzbuđenje koje donosi ovaj posao“, rekla nam je Marija.

suradnja1

Čitatelji podržavaju nju i ideju o stvaranju nečeg novog u gradu. Iako portal postoji tek tri mjeseca, Marija je uspjela ostvariti suradnju s nekoliko koprivničkih poduzetnika. Nije bilo lako, ali želja da se gradu predstavi ono o čemu se malo zna, bila je veća, stoga je i uspjela.

Na pitanje o sljedećim koracima, Marija odgovara: „Sljedeći koraci, hmm… Ima ih mnogo. Svakodnevno mi dolaze ideje o onome što bih mogla sljedeće, a u planu su brojni suradnički projekti vrijedni pažnje čitave regije. Ipak, najveća želja jest da mi ovaj portal bude posao od kojeg bih živjela, a svoje poslovanje preseliti u poduzetnički inkubator i započeti potpuno novu dimenziju koprivničkog online magazina za nju – onavoli.com.

?>