ŽIVOT

„Roštiljanje je moj život. Roštiljam od malih nogu“, napisao je u prijamnici vođa Udruge Mladi kuhar Valentino Štrubelj. Ekipa Stara škola predvođena je s dvoje Varaždinaca, a Apostoli tvrde da nema vikenda bez roštilja. Ekipe Hrvatski domobran Križevci i UVV Bilikum Križevci specijalizirani su za pripreme roštilja kod većih događanja – Martinja, skupština, izleta – i za bilo što ako je i vino u pitanju. Dobru zabavu do jutra uz velike količine piva garantira i ekipa Ražanj.

Uz PIK Vrbovec, četvrto natjecanje u roštiljanju održat će se ovog petka, 24. travnja, na Trgu Antuna Nemčića od 12 do 19 sati u Križevcima. Okršaj roštilj-vilica svečano će otvoriti predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u 13 sati i 15 minuta.

Sudjeluje šest timova, a o njihovoj sudbini odlučivati će žiri koji čine akademik kulinarstva Branko Ognjenović (predsjednik), zamjenik gradonačelnika grada Križevaca Tomislav Katanović i majstor-kuhar Nenad Orag.

Natjecanje se sastoji od pet kategorija (ćevapčići, kobasice, vratina, ražnjići i junetina), a ekipa koja osvoji najviše bodova ima priliku nastaviti svoje natjecanje 28. lipnja u Zagrebu gdje može osvojiti nagradu Zlatni ćevap te brojne druge nagrade.

Uz natjecanje, popratni program upotpuniti će koncert grupe Joy, nagradne igre, kulinarske prezentacije te degustacija delicija s roštilja. Voditelji cjelokupnog programa su Frano Ridjan i Petra Slavečki.

?>