DRUŠTVO

Prihvatljivi korisnici sredstava za mjeru Investicije u okviru provedbe Nacionalnog programa su proizvođači (fizičke ili pravne osobe) koji su upisani u vinogradarski registar za vrijeme podnošenja prijave.

Ukupni prihvatljivi troškovi po projektu u mjeri Investicije iznose 3.000.000 EUR.

Minimalni iznos potpore za jedan projekt je 5.000 EUR, dok je maksimalni 1.500.000 EUR za mikro, mala i srednja poduzeća, uključujući i fizičke osobe. 750.000 EUR mogu dobiti velika poduzeća s manje od 750 zaposlenih ili prometom manjim od 200 milijuna EUR, te 550.000 EUR za velika poduzeća koja imaju 750 ili više zaposlenih ili promet od 200 milijuna EUR i više.

Razina potpore je od 24% za velika poduzeća do 50% prihvatljivih troškova za mikro, mala i srednja poduzeća prihvatljivih troškova. Dozvoljene aktivnosti koje Investicija obuhvaća su izgradnja odnosno rekonstrukcija nepokretne imovine, kupnja novih strojeva i opreme (uključujući i računalne programe), te opći troškovi kao što su naknade za arhitekte i inženjere, konzultantske naknade, studije izvedivosti, stjecanje prava na patente i licence.

Prije podnošenja Prijave Podnositelj ima dužnost prikupiti jednu ponudu za svaku nabavu roba, usluga i/ili radova. Rok za podnošenje prijava je do 12. lipnja 2015, a nepravovremene prijave neće se razmatrati.

Za detaljnije informacije o mogućnostima korištenja bespovratnih sredstava možete kontaktirati Fine’sa tim (e-mail: info@finesa-grupa.hr, tel.: 042/492-950) koji će za Vas aplicirati i provesti projekt.

?>