Predstavljamo studente

Mihael Kolarić (19) mladić je koji je s nepunih osam godina počeo izrađivati umjetnička djela kojih se ne bi posramili ni najveći slikari. Rodom iz Ždale, malog mjesta pokraj mađarske granice, slikanjem se počeo baviti po uzoru na svog oca koji se bavi kiparstvom.

Iako je od malena bio tiho i povučeno dijete, njegov talent za slikanje bio je neupitan. Od osme do petnaeste godine većinom je slikao životinje, a tek se s petnaest godina opustio i počeo izrađivati portrete i aktove. Okušao se i u raznim tehnikama crtanja kao što su: kubizam, nadrealizam, ekspresionizam i slični. Priznaje da ga fasciniraju freske u crkvama pa je sa šesnaest godina zamolio župnika u Crkvi Presvetog Trojstva u Ždali da zidove crkve ukrasi slikama sv. Marka Križevčanina i Nikole Tavelića. No prije nego je počeo crtati po zidovima crkve, vježbao je na zidovima svoje vlastite kuće kako bi dobio savršen sklad boja i tonova. Srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Obrtničkoj školi u Koprivnici, smjer soboslikar-ličilac. Na kraju svog trogodišnjeg obrazovanja donirao je četiri slike poznatih hrvatskih pjesnika: Frana Galovića, Petra Preradovića, Pavleka Miškine i Dragutina Domjanića školi koje i danas ukrašavaju srednjoškolski hodnik. Nakon trogodišnjeg obrazovanja, upisao je četvrti stupanj za komercijalista. Sada je maturant, a izrazio je želju kako bi htio položiti državnu maturu i upisati likovnu akademiju. 2013. godine okušao se i u kiparstvu, a počeo je s izradom aktova od gline.

Iako se Mihaelov rad do sad pojavljivao samo u lokalnim novina i to u obliku kratkih članaka, nesumnjivo je da će se o Mihaelu još puno pričati jer njegov rad i talent ne bi smjeli proći nezapaženo. Mihael za sebe kaže da je „osoba koja želi isprobati svu umjetnost“.

1958441_685822838123159_1796138454_n

?>