KULTURA

Frankopanska ulica u Zagrebu u četvrtak, 3. ožujka, u 19 sati postala je skrovištem najtraženijeg terorista u kazališnom svijetu. Gavella je, na približno dva sata, postala poprištem zločina iz ljubavi, a Filip Križan najtraženijim bjeguncem.

Mislav Brečić, autor i redatelj teksta, u predstavi Malena uspješno je objedinio elemente humora i terorizma, pokazao istinsku moć uvjeravanja i upravljanja masama, dobacio kritiku društvu koje je zaboravilo na istinske životne vrijednosti, približio problematiku čovjekove otuđenosti i pokušao dočarati zašto su ljudi usamljeni iako nisu sami. Brečićeva predstava na moderan način pokazuje traganje za idealima izgubljenima u moru svakodnevnih problema.

Izborom korištenih efekata na sceni, slengom i pokojim vulgarizmom glumačka je postava realno dočarala stvarni život i njegovu problematiku te, između ostalog, obradila pitanje odnosa između roditelja i djece, muškaraca i žena te zelene ljubavi među mladima.

Uz Filipa Križana, na sceni se pojavljuju Ksenija Pajić, Sven Medvešek, Filip Šovagović, Barbara Nola, Ivana Bolanča i druga poznata imena. Predstava je premijerno izvedena 22. siječnja ove godine, a posljednja ovosezonska izvedba rezervirana je za ponedjeljak, 25. travnja 2016.

Ako već niste, požurite u Gavellu i saznajte hoće li eksplozijom dinamita nastati ljubav ili tek ruševine.

?>