Zabava

Kišobrančići za cipele, kravata u kojoj se krije kišobran, knjiga koja je jastuk, WC-papir pričvršćen za glavu i ventilator za špagete… To su samo neki od japanskih ludih izuma.

Kakve to neobične izume ima Zemlja Izlazećeg Sunca?

Ako imate problema s kapanjem očiju ili samo osjećate nelagodu, ovaj izum možda će vam to olakšati. Radi se o lijevku koji se stavlja na naočale te se kroz njega ispuštaju kapi u oči.

-lijevak-za-kapi-previewOrg

 

Sljedeći izum dobro bi došao svakom studentu. Ako vas tijekom učenja uhvati umor, možete se poslužiti jastukom koji dolazi u sklopu knjige. Tako možete zavaravati druge da učite, a zapravo spavate.

knjiga-jastuk

 

Tijekom kiše i vremenskih neprilika Japanci svoju obuću štite kišobrančićima.

kisobrancici

 

Ako je riječ o jakoj kiši zbog koje kišobran nije dovoljan, Japanci su osmislili rješenje i za to. Radi se o zaštiti za svaki dio tijela.

zastita za tijelo

 

Još je jedan izum pogodan za korištenje tijekom kišnog vremena. Riječ je o praktičnoj kravati koja je kišobran… Sve u jednom.

kravata kisobran

 

Kako se snalaze za vrijeme kiše, tako se snalaze i u kuhinji. Ono što im pomaže pri kuhanju špageta jest mali čovječuljak postavljen na lonac. Naime, kada su špageti kuhani, čovječuljak se odvaja i pada s posude.

200pcs-lot-Cupmen-3-Cupwomen-font-b-Instant-b-font-font-b-Noodle-b-font-Figure

 

Ako ste prehlađeni i ne da vam se tražiti maramice, možete koristiti ovaj izum i uvijek pri ruci imati nešto za puhanje nosa.

puhanje nosa

 

Kako ne biste morali čekati da im se vruća hrana ohladi, Japanci su izumili male ventilatore koji hlade hranu, pa ju je moguće odmah konzumirati.

ventilator za hranu

 

Za što jednostavnije mazanje maslaca na kruh tu je još jedan veoma maštovit izum – maslac u sticku.

maslac u sticku

 

Žene kojima kosa stvara probleme prilikom jela mogu koristiti zaštitu za kosu te nesmetano uživati u hrani.

zastita za kosu

 

Kako bi si olakšali život, Japanci su osmislili čitav niz neobičnih izuma. No to su samo neki od njih, a ima ih na tisuće. Već smo navikli na to da su specifičan narod s veoma maštovitim idejama. Od stvaranja bizarnih reklama pa sve do ludih izuma.

Zbog toga su za ostatak svijeta uvijek bili pomalo čudni i smiješni, no za njih to ne predstavlja ni najmanji problem. Japan, kao jedna od vodećih svjetskih sila, spada i u tehnološki najrazvijenije zemlje. Stoga nas ni ne čudi činjenica da svakodnevno izmisle neki novi uporabni predmet ili pomagalo.

Slični članci
?>