Featured

Koprivnički poduzetnik d.o.o. organizira prvi u nizu događaja kojim želi promovirati kulturne i kreativne industrije te istaknuti njihov potencijal široj zajednici. Sa svojim podsektorskim djelatnostima, kulturne i kreativne industrije jedne su od najbrže rastućih industrija u svijetu i spadaju u skupinu industrija koje su iz temelja promijenile globalnu ekonomiju.

U nastojanju da ojača lokalno malo i srednje poduzetništvo, tim Koprivničkog poduzetnika pokrenuo je projekt izgradnje novoga Poduzetničkog inkubatora kulturnih i kreativnih industrija. Novi inkubator nalazit će se u koprivničkom kampusu. Zbog pogodnosti koje nudi, novi inkubator neophodan je u osiguranju konkurentnosti na tržištu za pojedince i poduzeća čije poslovanje spada u kulturno-kreativne djelatnosti.

U cilju promocije novog inkubatora i kulturno-kreativnih industrija, tim Koprivničkog poduzetnika osmislio je niz događaja s izuzetno zanimljivim programom i predavačima. Prvi je u nizu event pod nazivom Kulturno i kreativno poduzetništvo: što, kako i – zašto ne? koji se 22. prosinca u 20 sati održava u KKC-u Pixel. Predavači na eventu bit će:

Damjan Mravunac (CROTEAM) – The Talos Principle

Ako ste gamer (a i ako niste), velike su šanse da znate za najpoznatiji hrvatski gaming-studio – Croteam. Osnovan je sad već davne 1993. godine. Oni su zaslužni za serijal Serious Sam na kojem je Croteam i prvi put isprobao svoj vlastiti game-engine nazvan Serious Engine. A koliko je ustvari ozbiljan, reći će nam Damjan Mravunac, voditelj marketinga i glavni glazbeni producent Croteama. Ujedno će i predstaviti najnoviju Croteamovu igru, The Talos Principle, koju ćete moći i zaigrati u Pixelu. Gameri, vidimo se?

Nenad Farkaš (Kkc Pixel) – Kultura za šankom

Za ekipu s šanka zaslužan je Nenad Farkaš – Farki, suvlasnik Kreativne platforme j.d.o.o. koja upravlja vašim najdražim „nije-ti-ovo-birtija“ kafićem u gradu. Predstavit će ideju skrivenu iza Kreativno-kulturnog centra Pixel za koji slobodno možemo reći da je sjajan primjer kulturnog poduzetništva u Koprivnici. Farki će nam objasniti zašto Pixel nije obična birtija i kako ustvari nastaju svi ovi eventi koji se u Pixelu odvijaju svaki tjedan, i to već dvije godine bez stanke. Zašto Pixel surađuje s udrugom Mamuze (ali i ostalim udrugama), zašto je ta sinergija važna i što svi mi od toga imamo?

Mateja Horvat (Koprivnički poduzetnik d.o.o.) – Projekt Inkubator kreativnih i kulturnih industrija

Mateja nam dolazi iz Koprivničkog poduzetnika, poduzetničke potporne institucije koja upravlja poduzetničkim inkubatorom. Kao stručni suradnik za EU projekte, paleta njenih zaduženja prilično je šarolika, a među njima nalazi se i projekt izgradnje novog Inkubatora kulturnih i kreativnih industrija u koprivničkom kampusu, projekt na kojem Koprivnički poduzetnik intenzivno radi posljednjih nekoliko mjeseci. Kako će izgledati naš inkubator, a kako izgledaju europski kreativni inkubatori – zna Mateja. Isto tako, ona zna zašto morate već ovog trenutka razmišljati o tome kako pametno iskoristiti vlastitu kreativnost i pretvoriti je u karijeru. Gdje? Pa u novom inkubatoru!

Ana Mulović (Sveučilište Sjever) – Kulturne i kreativne industrije: što, kako i zašto ne?

Čuli ste za kulturne i kreativne industrije, naslućujete što bi to moglo biti, ali opet vam je sve nekako mutno? Čuli ste da svi o tome pričaju, ali vi i dalje ne znate ništa konkretno? Ne brinite jer će vam Ana sve lijepo objasniti, baš kao da ste u školi… ili na fakultetu – jer ona dolazi sa Sveučilišta Sjever, točnije sa smjera Poslovanje i menadžment u medijima, gdje radi kao profesorica. Diplomirala je i magistrirala na Ekonomskom fakultetu, pohađala znanstveni poslijediplomski studij Poslovnog upravljanja, suautorica je Leksikona marketinga. Uza sve to, trenutno piše svoj doktorski rad iz kulturnih i kreativnih industrija. Baš prikladno, zar ne?

?>