Znanost i obrazovanje

Koprivnički poduzetnik d.o.o., u suradnji s Kulturno-kreativnim centrom Pixel, organizira drugi događaj pod nazivom Kulturno i kreativno poduzetništvo: Vol 2., no ovaj put u malo drugačijoj formi i s novim predavačima. U Pixelu ćete u srijedu, 24. veljače, čuti iskustva troje zanimljivih govornika iz različitih (ali opet sličnih) grana kreativnih industrija.

Mario Periša

Art i poduzetništvo / Mediapitch-platforma
Rođen u Livnu, a odnedavno Koprivničanac sa stalnom adresom, studentima Sveučilišta Sjever poznat kao predavač, dolazi predstaviti svoj projekt Mediapitch-platformu 27. Gdje umjetnik fokusiran na vizualne umjetnosti, performans i fotografiju pronalazi vezu s kreativnim poduzetništvom? Ako vi ne znate, Mario zna.

Zoran Zagrajski

OHOHO
Ne, ne radi se o Djedu Mrazu, ali slobodno možemo reći da bi većinu onoga što OHOHO radi mnogi od nas htjeli dobiti pod bor. OHOHO je mlado poduzeće koje je krenulo od jednostavne ideje održivosti do proizvoda suvremenog dizajna i odlične kvalitete. Radi se o kućištima za računala koja su ekonomična, ekološka i kompaktna – osnova onoga što bismo mogli nazvati green office.

Maša Zamljačanec

Cilj svakog rada je produkcija
„Ako produciramo previše korisnih stvari, dobit ćemo previše beskorisnih ljudi“, citira Marxa Maša koja je na neki način jedna od Pixelovih domaćica. Naime, poznata je po djelovanju u udruzi maMUZE. Njezin put bio je prilično vrludav: od volonterke i organizatorice do kustosice i producentice u nezavisnom kazalištu. Stoga Maša ima mnogo toga za reći, a vi mnogo toga za čuti.

+ SELFIE BOOTH

Simultano se provodi i jedan umjetnički projekt koji preispituje fenomen selfieja, modernih autoportreta koji su prerasli svoju primarnu funkciju postavši legitimna likovna djela. U Pixelu vas očekuje fotokutak u kojem ćete se moći poslikati i pomoći u razradi ovog projekta.

?>