Zdravlje

Zdrav doručak, voćni obroci, orašasti plodovi za užinu, dovoljno sna, redovito kretanje i obavezan doručak novi su saveznici linije.

Ljudi za vrijeme blagdana u prosjeku dobiju oko dvije kile, a nakon prejedanja vrlo se teško vratiti nekadašnjim zdravim navikama, poput vježbanja i pripreme zdravih obroka. Važno je na vrijeme prestati s lošim blagdanskim prehrambenim navikama jer će one, u suprotnom, rezultirati s još više suvišnih kilograma.

S novom godinom i mogućnošću novog početka motivacija za zdravu prehranu, vježbanje i gubitak nakupljenih kilograma je najveća, a najvažnije je napraviti dobar plan. Jedan od najgorih osjećaja je gubitak kontrole nad apetitom i količinom hrane koju unosimo, a to se može spriječiti vođenjem dnevnika prehrane te osmišljavanjem svakodnevnog zdravog i niskokaloričnog jelovnika.

Mijenjajte navike

Prije jutarnje kave pojedite voćku, najbolje jabuku ili bananu. Pola sata nakon kave obavezno doručkujte jer će to smanjiti količinu kalorija koje ćete pojesti kasnije tijekom dana. Orašasti plodovi i sušeno voće uz jogurt je pametno užinati – mozak snabdijevaju potrebnom energijom, tijelo dobrim masnoćama, a jogurt ubrzava probavu. Isto tako, dva najvažnija savjeta su: pijte puno vode i osigurajte si dovoljno sna.

Napredak se ne može vidjeti već za nekoliko dana, stoga nema potrebe za obeshrabrivanjem koje nastaje čestim stajanjem na vagu. Tek nakon prvog znaka mršavljenja potrebno je početi s vaganjem. Ipak, od svega je najvažnije samopouzdanje. Uzalud vam dijeta, novostečene navike i sve ostalo ako nemate potrebno samopouzdanje. Nije stvar samo u izgledu, već i u dobrom raspoloženju.

?>