Uncategorized

Cijela Hrvatska ovih je dana postala jedna velika volonterska udruga. Svi pomažu stanovnicima poplavljenih područja, a pred nama je još jedna volonterska akcija. Četvrtu godinu za redom održava se manifestacija „Hrvatska volontira“

Ove godine manifestacija se održava od 19. do 24. svibnja na razini Države.

Sudjeluje ukupno  220 udruga, organizacija i institucija sa više od 290 volonterskih aktivnosti od kojih su prikupljanje odjeće, igračaka i potrepština, volontiranje u pučkim kuhinjama, domovima za nezbrinutu djecu, akcije čišćenja okoliša i uređenja prostora namijenjenih djeci i mladima neke od mnogih.

Koprivnica je među više od 60 hrvatskih gradova uključenih u manifestaciju u kojoj sudjeluje 23. i 24. svibnja. 2014. godine.

U petak 23. svibnja, od 16 sati Udruga Kopriva, inicijativa volontera i aktivista organizira uređuje okoliša “Zajedničkih eko vrtova” koji se nalaze na kraju Špoljarske ulice u Koprivnici.

Dan kasnije, u subotu 24. svibnja, s početkom u 10 sati, volontiranje seli u sklonište za životinje „Ottova kućica“ gdje će volonteri Udruge Kopriva, Udruge UZOR Hrvatska te Program Volontiranje graditi te popravljati kućice za pse, uređivati i čistiti okoliš. Svi zainteresirani se pozivaju na sudjelovanje u manifestaciji.

?>