KULTURA

Koprivničanci su jučer, 4. studenoga obilježili Dan Grada, međutim, program se nastavlja sve do 15. studenoga. Između ostaloga i na Sveučilištu Sjever koje je za vas pripremilo nekoliko zanimljivih događanja od 6. do 10. studenoga.

Obilježavanje Dana Grada Koprivnice na Sjeveru započet će u ponedjeljak, 6. studenoga u 18 sati kada će doc. dr. sc. Željko Krušelj održavati predavanje na temu “Trendovi i perspektive medija u Hrvatskoj i gradu Koprivnici”. Na predavanju će između ostaloga objasniti razliku funkcioniranja lokalnih i nacionalnih medija te izložiti konkretne brojke i podatke koje govore o trenutnom stanju medija u Hrvatskoj.

Nakon predavanja uslijedit će i otvorenje izložbe “Koprivničke tiskovine kroz povijest” u kojem će biti prikazan stoljetni presjek tiskanih medija koji su igrali značajniju ulogu na području Podravine.

Više informacija o predavanju i izložbi možete pronaći ovdje.

Nakon kratke pauze, program će se nastaviti u četvrtak, 9. studenoga u 18 sati kada se održava predstavljanje knjige “Opis putovanje Jurja Husa”. Knjigu će predstaviti doc. dr. sc. Irena Radej Miličić i dr. sc. Mario Kolar, a odabrane ulomke čitat će studenti Sveučilišta Sjevera. Radi se od jednom od najstarijih književnih tekstova koji je važan za Podravinu iz razloga što autor potječe iz ovoga kraja.

Više informacija o predstavljanju knjige možete potražiti ovdje.

Idućeg dana, u petak, 10. studenog na koprivničkom Kampusu očekuje vas više aktivnosti. Prva započinje u 17 sati otvaranjem izložbe fotografija pod nazivom “Šoderica – mjesto odmora i zabave” čiji autor je Mario Periša, viši predavač na Sveučilištu Sjever.

Posljednja aktivnost koja se održava nakon izložbe, u 18 sati bit će predstavljanje romana “Pandorina kutija” te razgovor s autorom doc. dr. sc Borisom Beckom. Knjigu će također predstaviti i razgovor voditi dr. sc. Mario kolar, a sudjelovat će i urednica knjige Eugenia Ehgartner u ime izdavača Leykam Int.

Više informacija o autori i knjizi potražite ovdje.

Detaljan program za Dan Grada Koprivnice koji se odvija od 30. listopada do 15. studenoga možete pronaći ovdje.

 

?>