KULTURA

U ponedjeljak, 6. studenoga u 18 sati na Sveučilištu Sjeveru u sklopu Dana grada Koprivnice, doc. dr. sc. Željko Krušelj održat će predavanje na temu „Trendovi i perspektive medija u Hrvatskoj i gradu Koprivnici“ nakon kojega će otvoriti i prigodnu izložbu.

Na predavanju će objasniti što se danas događa s medijima, bilo tiskanim, radijem, televizijom ili internetom, odnosno u kojem smjeru bi se oni u dogledno vrijeme mogli razvijati. Obzirom da se predavanje održava u sklopu Dana grada na predavanju će se dotaknuti i lokalnih medija te objasniti po čemu je koprivnička medijska scena specifična.

Nakon predavanja, na hodnicima Sveučilišta uslijedit će i otvorenje retrospektivne izložbe „Koprivničke tiskovine kroz povijest“. Izložbom će se na 20-ak fotografija prikazati stoljetni presjek tiskanih medija koji su imali značajniju ulogu na području grada. Točnije, radi se o tiskovinama koje su od 1911. godine pa sve do danas imale značajnu distribuciju, bile komercijalne i vrlo čitane, a jednako tako i da su pravilno informirale građane.

Predavanje i izložba otvoreni su za sve građane Koprivnice, ali i sve one koji žele saznati nešto više o koprivničkoj medijskoj sceni.

?>