Književnost

U petak, 10. studenog s početkom u 18:00, doc. dr. sc. Boris Beck na Sveučilištu Sjever u Koprivnici predstavit će roman ‘Pandorina kutija’.

Knjigu će predstaviti i razgovor voditi dr. sc. Mario Kolar, a sudjelovat će i urednica knjige Eugenia Ehgartner u ime izdavača Leykam International.

Boris Beck rođen je 1965. godine u Zagrebu. Dugogodišnji je publicist i urednik brojnih novina i časopisa, a trenutno je docent na studiju novinarstva Sveučilišta Sjever u Koprivnici. Autor je šest knjiga umjetničke, znanstvene i esejističke proze. Tekstovi su mu osim u Hrvatskoj objavljivani i u SAD-u, Poljskoj, Bugarskoj, Srbiji i BiH, a za njih je dobio i nagrade Festivala A književnosti (FAK), Arkazina, časopisa Kaj te Franjo Horvat Kiš.

“Roman ‘Pandorina kutija’ na originalan način spaja obiteljsku dramu i politički angažiranu književnost, koristeći antičke motive kako bi progovorio o suvremenosti.” – ističe Boris Beck, autor knjige.

Određene dijelove romana čitat će studenti, stoga se pozivaju i ostali studenti Sveučilišta kako bi podržali svoje kolege. Također se pozivaju svi profesori i djelatnici Sveučilišta te svi zainteresirani. Vidimo se!

?>