ŽIVOT

Najzdraviji i najbrži domaći keksi se sastoje od samo dva sastojka, no kako bismo stvorili božićni duh dodali smo cimet i tamnu čokoladu. Sve što trebate je par minuta pripreme i desetak minuta pečenja.

Nakon što isprobate ovaj recept još ćete više zavoljeti bananu. Keksi su dovoljno slatki zbog banana, a u receptu nema nimalo šećera.

Sastojci (za 14 keksića):

– 2 zrele banane
– mekane zobene pahuljice (100 g)
– jedan red tamne čokolade ili čokolade za kuhanje
– cimet po želji.

Priprema:

Ogulite dvije zrele banane. Za ovaj recept su bolje one zrelije i mekanije. Rastrgajte ih na manje komade vilicom te istisnite. Zatim dodajte zobene pahuljice i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Na sitne komadiće narežite red čokolade i dodajte cimet. Sve zajedno pomiješajte i oblikujte smjesu na papiru za pečenje. Po vrhu posipajte još malo cimeta i stavite u pećnicu. Nakon desetak minuta, kada keksi poprime zlatnu boju, izvadite ih iz pećnice. Kako bi se „brže“ ohladili, popričajte s nekim, a onda ih poslužite.

?>