SVEUČILIŠTE SJEVER

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović otvorio je u Puli Studentsko sveučilišno prvenstvo Hrvatske “Unisports finals 2014.”, 29. Svibnja 2014. godine.

U Puli će sljedeća dva dana na sportskim borilištima snage odmjeriti više od 500 studenata iz svih krajeva Hrvatske. Na prvenstvu sudjeluju predstavnici sveučilišta iz Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Pule, Zadra, Dubrovnika, Sveučilišta Sjever te Veleučilišta iz Slavonskog Broda, VERN-a, Visoke škole za poslovanje i upravljanje “Baltazar Adam Krčelić” i Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara. Studenti se natječu u sedam sportova: rukometu, košarci, odbojci, futsalu, šahu, odbojci na pijesku i košarci “tri na tri.

Studenti Sveučilišta Sjever natjecat će se u street košarci, odbojci na pijesku i šahu. Nagodinu se očekuje sudjelovanje i u ekipnim sportovima poput malog nogometa, odbojke i košarke.

Predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Zrinko Čustonja podsjetio je kako su priliku za nastup na nacionalnoj završnici studenti izborili kroz kvalifikacijska natjecanja koja godišnje okupljaju više od dvadeset tisuća studenata s 19 visokoobrazovnih institucija u Hrvatskoj. ”Unisports finals jedinstvena su alternativa profesionalnom sportu u Hrvatskoj gdje u prvom planu nisu uspjesi i sportski rezultat nego razvoj mladih kroz bavljenje sportom.”- nadodao je.

Hrvatski akademski sportski savez organizator je Unisport natjecanja čija je veličina i važnost prepoznata diljem Europe. Tako će hrvatski gradovi Zagreb i Rijeka biti domaćini Europskih sveučilišnih igara 2016. godine na kojima će se okupiti oko 5.500 natjecatelja iz 45 zemalja s više od 300 europskih sveučilišta.

?>