Film

Prošlo je podosta vremena otkako je seks postao sastavni dio nekih serija. Naravno, seks je normalan i poželjan kotačić bilo  kakve radnje, ali jedna od posljednjih Netflixovih serija, Sex Education, bazirana je potpuno na tome.

Redateljica, Laurie Nunn, dostigla je vrhunac svoje karijere ovom sve više popularnom serijom. S obzirom na to da joj je otac legendarni Sir Trevor Nunn, koji je jedan od najvažnijih živućih ličnosti engleske kulture (režirao drame Macbeth, Cats, Les Miserables), niti ne čudi talent koji posjeduje Laurie. Uz mnogobrojne pohvale publike nakon izvrsne dvije sezone, mlada redateljica dobila je dozvolu za snimanje i treće sezone.

Jedna od najboljih stvari oko Sex Education je ta da poprilično točno prikazuje seksualne frustracije i žudnje među mlađom populacijom.

Ova Netflixova serija u prvi plan stavlja život srednjoškolca Otisa (Asa Butterfield). Njegova majka, Jean (Gillian Anderson), seksualna je terapeutkinja te zahvaljujući tome o mnogim temama se u njihovoj kući priča otvoreno pa tako i o seksu. Kada sam čuo razne glasine o seriji te pogledao nekoliko isječaka na internetu, bio sam pomalo skeptičan oko toga koliko će me pretjeranost seksualnih materijala udaljiti od same priče. Ali, nasreću nisu. Jean i Otis su srce i duša čitave serije. Učinili su čitavu radnju puno zanimljivijom i urnebesnom za gledati. Međutim, cijela priča je puno opsežnija od odnosa između njih dvoje. Kako vrijeme odmiče, Otis počinje shvaćati da zna o seksu više negoli je mislio da zna, unatoč tomu što je djevac. To ga je dovelo do toga da započinje provoditi vlastitu tajnu kliniku za seksualnu terapiju unutar škole. Kako se ovaj dio priče raspliće, tako cjelokupna serija postaje mnogostruko zanimljivija. Jedna od najboljih stvari oko Sex Education je ta da poprilično točno prikazuje seksualne frustracije i žudnje među mlađom populacijom.

Na prvu loptu, mogli biste pomisliti kako je Sex Education mrvicu uvredljiv ili suroviji nego što biste očekivali.

No, u samoj srži, izuzetno je dirljiv, ali i genijalno osmišljen. Dok Jean ima pogled na seks kao na nešto sporedno, Otis mu pristupa na potpuno drugačiji način. Svojim seksualnim terapijama pomoću kojih je „liječio“ svoje kolege u školi, pokušava te uspijeva kopati dublje kako bi shvatio zašto ljudi imaju seksualne probleme. Otis ulazi u biznis s kolegicom iz razreda, Maeve (Emma Mackey), koja mu „sređuje“ klijente. Mora se priznati da je ona jedan posebni element koji začinjava čitavu radnju serije.

Mnogo je razloga za uživati u ovom britanskom miksu komedije i drame koji istražuje čari puberteta, neugodna seksualna iskustva te ostale teškoće s kojima se suočavaju mladi diljem svijeta. Uzmite u obzir da serija sadrži dosta scena seksa od kojih se možda neki pojedinci, gledajući ih, neće najugodnije osjećati. Ali, siguran sam da će se mnogima itekako svidjeti. Sve u svemu, Sex Education je zabavan za gledati te ćete se zbog njega prepustiti nostalgiji i prisjećanju vlastitih tinejdžerskih dana.

?>