Svijet

Screenshot/Instagram

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa prošlog petka su postali roditelji djevojčice Lilibet Diane. “Lili” Diana Mountbatten-Windsor prva je američka državljanka koja je u redu za britanski tron.

Ime djevojčice bilo je očekivano jer je još početkom ožujka nakon intervjua kraljevskog para s Oprah ime Diana postalo glavni favorit potencijalnog imena kraljevske bebe. 39-godišnja Meghan Markle rodila je u bolnici Santa Barbara Cottage, u kojoj porod stoji nevjerojatnih 87 tisuća kuna. Meghan je tu zasigurno potvrdila onu poznatu „ima se, može se“.

Screenshot/Instagram

Ako trebate roditi carskim rezom, porod ćete platiti dvostruko više- oko 175 tisuća kuna što nije prevelika cifra za prosječnu hrvatsku plaću. Bolnica je smještena u centru Santa Barbare i nalazi se deset minuta od kalifornijskog doma vojvoda od Sussexa u Montecitu. Bolnica pruža osjećaj doma, hotela i ugodnu atmosferu.

Bilo bi neobično da to nije tako s obzirom da svaka soba ima pristup WIFI-ju i postavljene monitore, a egzotična hrana dostupna je roditeljima u svakom trenutku.

Rodilje i njihova pratnja imaju vlastite naslonjače i hidromasažne kade. Ova luksuzna bolnica svojim pacijentima osigurala je i prilično veliku zalihu šampanjca koji se nalaze u hladnjacima u svakoj sobi. Svaka dodatna noć provedena u bolnici i produženje boravka košta oko 10 tisuća kuna. 36-godišnji princ i tri godine starija Meghan roditelji su i 2-godišnjeg dječaka Archija za čiji je porod bilo potrebno izdvojiti 200 tisuća kuna. 

?>