SPORT

Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine, službeno je završeno u nedjelju. Nakon dramatične utakmice finala između Francuske i Argentine, titula svjetskog prvaka otišla je u ruke argentinske reprezentacije predvođene nogometnim mađioničarom Messijem, čiji je izniman talent i napor nagrađen i Zlatnom loptom. Hrvatsko boravište u Kataru završeno je subotnjom polufinalnom utakmicom protiv Maroka, koja je Vatrene postavila na brončano postolje Svjetskog prvenstva, no na tron vlastite zemlje. Tome u prilog ide i veličanstveni doček hrvatske reprezentacije u Zagrebu, gdje su ih dočekale tisuće navijača, ponizno im zahvaljujući na povijesnom uspjehu koji je Hrvatskoj donio treću medalju svjetskog dosega.

Gotovo mjesec dana, nogometna je euforija u potpunosti vladala svijetom. Poput kakve pandemijske oblasti, nogometna je groznica zarazila navijače i prikovala ih za male ekrane, ne bi li, u navijačkom zanosu bodrili nogometne velikane svojih država. Iako naoko rascjepkana kugla zemaljska, čini se kako je McLuhanova hipoteza o „globalnom selu“, postala sinonim za zajedništvo koje je okupilo navijače diljem svijeta. Dakako, virtualni svijet nije ostao imun na ovu sportsku „boljku“. Brojni mediji globalnog dosega, čitateljima su na pladnju „servirali“ aktualne trenutke Svjetskog prvenstva, nastojeći prodrijeti u svaku njegovu poru.

Virtualna podrška Vatrenima

Svoje dojmove o odigranim utakmicama, rezultatima, ali i brojnim kontroverzama ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, navijači su potpuno slobodno izrazili u komentarima na društvenim mrežama. Šarolika paleta komentara obuhvaćala je pohvale i „virtualna“ slavlja nakon dobro odigranih utakmica i pobjeda. No, u sekciji komentara često su se pronašle i brojne kritike, ali i vulgarnosti koje pomalo prelaze u netrpeljivost i govor mržnje, upućene Vatrenima, izborniku Daliću, lošem suđenju utakmice ili pak protivničkoj reprezentaciji.

U daljnjem tekstu, donosimo nekoliko izdvojenih i upečatljivih komentara navijača na ovogodišnje Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru.

FOTO: Screen, Facebook profil Indexa

FOTO: Screen, Facebook profil DNEVNIK.hr

Hrvatski vratar, Dominik Livaković te novi „ministar obrane“, Joško Gvardiol, stekli su zavidnu slavu u hrvatskim, ali i svjetskim redovima. Hvaljeni od strane navijača zbog neviđenog talenta, postali su miljenici ženske populacije pa smo u komentarima naišli i na brojne simpatične ulete.

FOTO: Screen, Facebook profil Indexa

FOTO: Screen, Facebook profil Indexa

FOTO: Screen, Facebook profil 24sata

Hrvatski navijači podosta su oštro komentirali utakmicu između Hrvatske i Argentine u borbi za finale. Rasplet se „oteo“ u korist argentinske reprezentacije, a navijači su pobjedu nazvali namještenom.

FOTO: Screen, Facebook profil Indexa

FOTO: Screen, Facebook profil 24sata

FOTO: Screen, Facebook profil Jutarnjeg lista

Po završetku ove svjetske nogometne senzacije, društvene mreže i dalje bruje komentarima. Izrazit broj navijača, nezadovoljan je odlukama FIFA-e te smatra kako su Dominik Livaković i Joško Gvardiol ostali praznih ruku.

FOTO: Screen, Facebook profil Indexa

FOTO: Screen, Facebook profil Indexa

Dakako, brojne slavne i utjecajne osobe svoje su društvene mreže „okitile“ objavama u čast Vatrenih i postignutom uspjehu. Među njima se pronašao i slavni hrvatski pjevač, Jacques Houdek koji je uputio podosta oštre komentare nauštrb dočeka hrvatske reprezentacije u Zagrebu. Osim toga, na Instagramu su osvanule i objave hrvatskih igrača u kojima su prezentirali svoje dojmove, ali i iskazali zahvalnost svojim navijačima.

FOTO: Screen, Instagram profil Ide Prester

FOTO: Screen, Instagram profil Renea Bitorajca

FOTO: Screen, Instagram profil Jacquesa Houdeka

FOTO: Screen, Instagram profil Luke Modrića

FOTO: Screen, Instagram profil Ivana Perišića

FOTO: Screen, Instagram profil Dominika Livakovića

 

?>