Svijet

Pressedan.hr uspostavio je prijateljsku suradnju s crnogorskim studentskim portalom tragom.me. U izvornom obliku prenosimo vijest o kampanji NoHatePill.

Grupa studenata Fakulteta političkih nauka u Podgorici je 30. ožujka zvanično započela projekat kampanje protiv ekstremizma. Naziv kampanje glasi – “NoHatePill”. Njen cilj jeste suzbijanje oblika ekstremističkog ponašanja (odnosno, govora mržnje kao primarnog fokusa kampanje). Pripreme za zvaničan početak projekta trajale su skoro dva mjeseca, a sama kampanja trajaće 21 dan.

“Putem društvenih mreža, studenti će dobijati pozitivne poruke kao svojevrstan lijek (odnosno pilulu) za svakodnevne oblike govora mržnje sa kojima se susrijećemo. Takođe, učesnici ovog projekta će ukazivati na to kako zapravo izgleda govor mržnje kroz natpise i komentare u medijima. Ovo je nesvakidašnja kampanja na FPN-u i uključivaće kako studente tako i profesore, kao i sve ostale zaposlene na fakultetu. Cilj je – izvući ono najbolje i najpozitivnije iz svih! Kroz fotografije, video-snimke i pozitivne poruke, pokazaće se da osim uvreda i kleveta postoji jedan drugi mnogo ljepši i djelotvorniji način komunikacije među ljudima”, objašnjava Darja Šuković, članica tima studenata koji sprovodi projekat “NoHatePill”.

“NoHatePill” kampanju možete pratiti i u njoj učestvovati putem zvanične Fejsbuk stranice i oficijelnog bloga.

?>