Izložbe

Pod mentorskim vodstvom profesora Sveučilišta Sjever Ive-Matije Bitange i Igora Kuduza, studenti s Odjela za medijski dizajn u Čitaonici i galeriji Vladimir Nazor u Zagrebu izložili su svoje radove pod tematskim nazivom Ovo je tek početak. Radi se o izložbi fotografija koja je nastala u sklopu kolegija Umjetnička i medijska fotografija, a otvorena je do 19. ožujka 2016.

Samostalni radovi studenata istražuju jedan drugačiji, individualni pogled na našu svakodnevicu. Kreativnom se igrom, kroz objektiv, pogled prikazuje kao početna postavka umjetničke percepcije predmeta koji se istražuje. Osim zadanih tema, istražuje se i priroda samoga fotografskog medija.

Studenti čiji su radovi izloženi jesu: Toni Batić, Ivan Evačić, Matija Franov, Paolo Patrick Hrga, Magdalena Krištofić, Brigita Krog, Lea Kukmanović, Eva Milković, Monika Matak, Stela Pernarić, Saša Rađenović, Nikola Sinković, Vanja Šok, Matea Topolovac i Domagoj Vicković.

Osim radova, na otvorenju izložbe održala su se i seminarska predavanja o biografijama i značaju poznatih svjetskih fotografa, čiji su se radovi na zadane teme također istraživali. Osim studentskih, izložbi su pridruženi i radovi profesora i mentora Ive-Matije Bitange i Igora Kuduza.

?>