ŽIVOT

eBay, aplikacija za kupnju i prodaju, prvog će prosinca biti osposobljena za hrvatsko tržište. Na aplikaciji trenutno radi Dopi grupa, vlasnik najpoznatijega hrvatskog posrednika za eBay – eBay kupovine.

Hrvatski će kupci imati priliku naručivati i prodavati robu iz Hrvatske koju su dosad kupovali sa svih službenih međunarodnih platformi eBaya. Moći će na hrvatskom jeziku pretraživati proizvode, a sve će vrijednosti biti izražene u kunama.

Sljedeća novost koju najavljuju jest da će plaćanje PayPalom i kreditnim karticama postati prošlost. Njihova će aplikacija omogućiti plaćanje naručene robe općim uplatnicama u kunama, i to u pošti i na kiosku, pa čak i na benzinskoj crpki. Plaćanje će također biti omogućeno i preko mobilnog bankarstva vodećih hrvatskih banaka.

ebay-logo-05

U slučaju nekih problema ili pitanja, kupci će imati online i telefonsku korisničku podršku. U slučaju reklamacije, moguć je i povrat novca na bankovn iračun kupca.

Još je uvijek nepoznat točan naziv aplikacije jer eBay ne želi da se koristi njihov logotip i da platforma izgleda kao njihova. Iz Dopi grupe su rekli da će to poštovati te su naveli da još uvijek traju pregovori o korištenju imena ebay.hr.

?>