DRUŠTVO

Studenti treće godine s odjela informatike Sveučilišta u Rijeci – Nikola Curilović i Leo Paulišić – osmislili su mobilnu aplikaciju koja pomaže studentima i olakšava studentski život i svakodnevicu.

Njihova mobilna aplikacija „Student Life“ sadrži sve što je potrebno prosječnom studentu: vozni red (dnevne i noćne linije), raspored predavanja i ispita na pojedinim fakultetima u Rijeci, radno vrijeme menza i kantina te popis mjesta u kojima se iksicama ostvaruje popust (trgovine, kafići, restorani). Osim toga, u njihovoj je aplikaciji implementiran sustav za vođenje bodova koje studenti dobivaju u sklopu takozvanog bolonjskog sustava, čime mogu vidjeti evidenciju bodova i postignutih rezultata.

Ideja za aplikaciju rodila se na prvoj godini studija kada su, kao tadašnji brucoši, Leo i Nikola htjeli na jednome mjestu pronaći sve potrebne informacije vezane uz gradski prijevoz, važnije lokacije u gradu te općenite informacije koje će im kao studentima biti potrebne.

Nakon što je aplikacija „StudentLife Rijeka“ dosegnula više od 1000 preuzimanja, ova dvojica studenata odlučili su sličnim putem ići i dalje – osnovali su studentski start-up.

„Osnovali smo WheeLabs, start-up koji se bavi izradom web stranica i mobilnih aplikacija. Stvoren je u suradnji s fakultetskim kolegama – Lukom Rukonićem, Sebastianom Santračem i Davorom Zupičićem“, tvrdi Curilović.

Puni su ideja koje će, kako kažu, u slobodno vrijeme realizirati, a samim time nešto novo i naučiti. Relativno mlada tehnologija na kojoj razvijaju svoje aplikaciju omogućuje pojednostavljenje svake radnje ili problema, njihovo rješavanje putem aplikacija i web stranica te prezentiranje ideja i start-upova.

Ova je aplikacija zasigurno od velike koriste za brojne studente, a nadamo se da će uskoro biti dostupna i za ostale studentske gradove diljem Hrvatske pa i šire.

?>