Književnost

Kulturno-turistička manifestacija MasterCard Brod knjižara – Brod kulture objavljuje početak 6. natječaja za najbolju kratku priču. Pozivaju se svi zainteresirani da svoje dosad neobjavljene kratke priče pošalju do 15. svibnja.

Glavna nagrada autorice ili autora pobjedničke priče bit će sudjelovanje na ovogodišnjoj turneji i plovidbi MasterCard Brodom knjižarom – Brodom kulture koja će trajati od 25. srpnja do 7. kolovoza.

Žiri čine Ludwig Bauer, književnik (predsjednik žirija), dr. sc. Lidija Dujić, književnica i znanstvenica, Igor Gerenčer, menadžer u kulturi i organizator manifestacije, i Andy Jelčić, prevoditelj i književnik (pobjednik natječaja za kratku priču 2014. godine), koji će i ove godine izabrati najbolju kratku priču. Rezultati će biti objavljeni krajem lipnja 2015. godine.

Pravila natječaja:

Priča može imati od 4 kartice (7.200 znakova, računajući i razmake između riječi) do 10 kartica (18.000 znakova).

Na početku teksta treba stajati:

ime i prezime autora
poštanska adresa
broj telefona/mobitela
i e-mail adresa, a ispod toga naslov priče.

Radovi se šalju isključivo putem e-pošte na brodkulture.prica@gmail.com.

Datoteka (file) treba imati naslov koji se sastoji od prezimena i imena autora te prve riječi naslova priče, pri čemu su riječi međusobno spojene crticom: prezime-ime-naslov (primjer: marković-ivan-priča). Natječaj je regionalan, stoga jezik priče može biti ili hrvatski, ili srpski, ili bošnjački, ili crnogorski. Priča treba biti napisana u Wordu, i to fontom Times New Roman (14 točki, latinica). Priča ne smije biti prethodno objavljena. Na natječaj možete poslati samo jednu priču.

Priča se objavljuje u posebnoj knjizi 20 + 1 najbolja priča za ljeto 2015. u kojoj će se, uz pobjedničku, naći još i dvadeset najboljih priča. Nagrada autorici ili autoru najbolje priče jest tjedan dana plovidbe Brodom kulture, čime će ujedno dobiti priliku i za dodatnu medijsku promociju. Autori ostalih dvadeset izabranih/objavljenih priča dobivaju besplatno dva primjerka knjige.

Knjiga će biti objavljena prije ovogodišnjeg krstarenja MasterCard Broda kulture te će biti ponuđena na prodaju u jadranskim lukama u kojima Brod pristaje. Prodajna cijena knjige neće biti visoka kako bi se omogućio što izravniji put do čitatelja, ali i radi promocije autora priča. Više o natječaju možete pročitati ovdje.

?>