Zdravlje

Neovisno o tome što svaki dan, gotovo štreberski odrađujem čišćenje, toniziranje i vlaženje, redovito investiram, u ne tako jeftine kreme i preparate za njegu, koža lica – bez sloja pudera i dalje jednostavno ne izgleda zadovoljavajuće i ujednačeno.

Mnogi su mi kroz život pokušavali sugerirati da će se popraviti sama od sebe, no u te riječi nisam povjerovala te znam da nikada neću odustati od lijepe i njegovane kože koja je prioritet svih pripadnica ljepšeg spola, u svakom životnom periodu. Dolaskom sunčanih dana, ključno je pripremiti kožu lica za ljeto. Drugim riječima, odlučila sam da je krajnje vrijeme da krenem put pouzdanog dermatologa ili kozmetičara.  

PRAVI TRETMAN

Pronašla sam jednu poznatu dermatološku polikliniku, dogovorila termin, a potom i posjetila novouređenu ordinaciju. Prije samog dogovora oko željenog tretmana, kozmetičarka Dijana Celić upitala me koji su najveći problemi koje bih istaknula u vezi s kožom lica. Paralelno uz ugodan razgovor o promjenama u pigmentaciji i ostalim površinskim promjenama poput akni i ožiljaka, kozmetičarka mi je očistila lice od make up-a i zaključila da je lagani kemijski piling upravo za mene. Potom mi je objasnila kako je kemijski piling medicinski tretman tijekom kojeg se na kožu nanosi otopina kiseline u svrhu uklanjanja gornjeg, najčešće oštećenog sloja kože nakon čega se ona obnavlja i postaje glatka uz poboljšanje teksture i boje.

Pilinzi koji su provjereni i ispitani, među najboljim na tržištu – Phytic, Easy Droxy, TCA, Phenol moguće je isprobati u ovoj poliklinici. Prema stanju moje kože, kozmetičarka Dijana odlučila se za tzv. Easy TCA piling, koji je trenutno jedan od najinovativnijih načina za brzo i optimalno pomlađivanje kože korištenjem specijalnih formula. TCA se koristi dugi niz godina za tretmane bora na licu, promjene u pigmentaciji i ostalih površinskih problema kože te pomaže u rješavanju ožiljaka od akni, kako mi je pojasnila Dijana. Također stimulira i proizvodnju kolagena za čvršću, mlađu kožu. Zvuči predobro da bi bilo istina? Pa testirajmo.

POMLAĐIVANJE I REGENERACIJA

Nakon uklanjanja make up-a nanosi se Easy TCA piling u prvom sloju. Osjetila sam blagu toplinu i isparavanje prema nosu, ništa toliko nelagodno ili neizdrživo ali kozmetičarka je odmah upalila ručni ventilator kako bi učinila tretman što ugodnijim. Potom je gledala reakciju, odnosno prve znakove djelovanja pilinga u vidu bijele boje poput paučine na koži što je znak da proizvod djeluje. Uslijedio je drugi sloj pilinga koji se puno manje osjeti na koži, no isto tako ventilator je bio iznad mog lica, a potom je uslijedila aplikacija posebne kreme koja zaustavlja daljnju iritaciju.

Na samom kraju ovog tretmana, nakon pola sata, uslijedila je blaga masaža lica i nanošenje zaštitnog faktora. Upravo je korištenje sunblock krema zaštitnog faktora 30-50 ključno u korištenju šest tjedana nakon tretmana kemijskog pilinga kako bi se izbjegla prevencija tamnjenja i oštećenja kože, ističe kozmetičarka. Kada se TCA stavi na kožu uzrokuje sušenje i guljenje gornjih slojeva kože kroz period od nekoliko dana. Stara koža se guli i otkriva se novi sloj kože koja ima glatku teksturu i jednoličnu boju.

Nakon tri dana površinski sloj kože je blago potamnio te se počeo prhutanjem guliti, a zatim je četvrti dan koža doista zabljesnula. Prvi put nakon dugo vremena, ten je postao ujednačen i zdraviji. Nakon samo jednog pilinga, moja je koža imala poboljšani izgled. Tamne mrlje i fine linije smanjile su se odmah nakon prvog tretmana kemijskim pilingom, a u narednim danima koža je izgledala sve bolje. Kozmetičarka mi je preporučila seriju od tri tretmana u narednih mjesec dana zbog postizanja maksimalno vidljivih rezultata u vidu poboljšanja teksture i boje kože. Prijedlog sam svakako prihvatila i rezervirala si sljedeće termine kako bi konačno mogla uživati u zdravoj i njegovanoj koži, bez slojeva pudera, ovo ljeto.  

?>