SPORT

Današnja utakmica između Maroka i Hrvatske koja se igrala od 11 sati završila je neriješeno nakon dodatnih sedam minuta nadoknade. Iako su statistički bili bolji, Vatreni su za sada osvojili samo jedan bod u skupini.

Kapetan hrvatske reprezentacije, Luka Modrić, među prvima je dao izjavu za HRT te napomenuo da je tek prva utakmica i da se pozicija Hrvatske u skupini stigne promijeniti nabolje. „Dosta je bila teška utakmica, pogotovo prvo poluvrijeme. Mislim da smo zadnjih desetak minuta prvog poluvremena počeli igrati bolje. U drugom smo poluvremenu imali šanse, nismo uspjeli zabiti i to je velika šteta. Mogli smo se još više otvoriti, ali dobro. Prvi bod je tu, imamo još dvije utakmice da prođemo krug. Htjeli smo otvoriti prvenstvo pobjedom, nije išlo, ali tek je prva utakmica. Bit će lakše kako će turnir odmicati. Nadam se da ćemo i bolje igrati.“

 

 

„Bila je teška utakmica. Mislim da su obje ekipe bile dobre u obrani i bilo je teško nać’ prostora za ikakvu šansu. Šta je tu je, nismo izgubili i idemo dalje. Ima još dvije utakmice i sve je u našim rukama.“ Komentirao je Nikola Vlašić.

 

 

Još je u prvom poluvremenu Borna Sosa dobacio loptu Vlašiću kada se otvorila jedna od najboljih prilika reprezentacije, međutim, radilo se samo o još jednom neuspješnom udarcu na gol. Na pitanje kako je doživio obranu suparničkog vratara Yassina Bounoa, rekao je kako poznaje Sosu s treninga i kako „vrti“ na prvu stativu. „…Stao sam ispred obrambenog i tu se stvorila gužva. Trebao sam puknuti „balun“ više iznad vratara, ali je bila velika brzina i žao mi je što to nije ušlo. Golman je obranio i propustila se najveća prilika ove utakmice.“ Rekao je napadač Nikola Vlašić za HRT. O stanju svoje ozljede govori kako osjeća bol u listu, ali još ne zna hoće li biti potreban ultrazvuk, magnetska ili nešto drugo.

Joško Gvardiol je komentirao: „Ovo je prva utakmica na SP-u i krenuli smo u grču. Pri kraju prvog poluvremena smo uzeli stvari u svoje ruke i imali dvije velike prilike. Na kraju nismo uspjeli. Čvrsta je ekipa, imali smo šanse, ali bilo je teško. Moramo se zadovoljiti s bodom. Sigurno smo trebali u napadu biti bolji budući da nismo zabili gol. Sad je plan sjesti i analizirati utakmicu te se pripremiti za iduću.“ Izjavio je hrvatski branič.

Izbornik Zlatko Dalić složio se s dosadašnjim svim igračima da je utakmica bila teška. „Protivnik je čekao priliku za kontru, a mi smo se bojali da ne izgubimo loptu, ali nedostajalo nam je okomitosti. Moramo osvojiti četiri ili pet bodova za osvajanje grupe. Maroko je bio dobar danas, a mi idemo dalje.“ Stoji izjava Dalića na facebook stranici Hrvatske nogometne reprezentacije.

Hrvatska sljedeću utakmicu igra protiv Kanade 27. studenog u 17 sati.

Fotografije: HRT

?>