Zdravlje

Odlučili ste da ćete poraditi na svojim trbušnim mišićima? Svakodnevno vježbate, a rezultata nema? Kada je riječ o vježbanju, jedan je od najzahtjevnijih zadataka postizanje trbušnih mišića, a jedna od najvećih zabluda da ćete ih postići napornim vježbama fokusiranim samo na njih.

Snažni trbušni mišići pomažu pri pravilnom držanju i jačaju donji dio leđa. Istina je da se trbušnjaci i lijepo oblikovan trbuh grade u kuhinji, a ne u teretani. Velika je zabluda da će se trbušnjaci prije vidjeti ako više vježbamo baš tu grupu mišića. Kao i svim ostalim mišićima u tijelu, i njima treba adekvatan odmor.

Upravo se na trbuhu skuplja dosta masnog tkiva, pa za savršene pločice treba dosta volje i truda. Uvođenje zdrave prehrane i vježbanja ponekad može biti zahtjevno, no ako poželite odustati, sjetite se zašto ste zapravo počeli vježbati i koliko ćete se bolje osjećati nakon vježbe, odnosno kada napokon postignete željene rezultate.

Plank

Jednostavna i vrlo učinkovita vježba za koju vam ne treba nikakva oprema. Kod ove je vježbe položaj tijela od iznimne važnosti. Gornji dio tijela treba biti u ravnoj liniji, a mišićima trbuha kontrolirate srednji dio tijela kako ne bio propao.

ema1

Stotka

Lezite na leđa te podignite ruke, a zatim i noge koliko idu od poda. U tom položaju pomičite ruke gore-dolje, i to što brže možete. Leđa tijekom vježbe trebaju biti na podu, a trbušnjake držite uvučene što dublje prema kralježnici. Cilj vježbe je zagrijati tijelo za vježbanje.

Ruska rotacija

Izvrsna vježba za jačanje trupa i bočnih trbušnjaka. Sjednite na pod i savijte koljena pod pravim kutom. Kralježnica treba biti ravna. Trupom se okrećemo na lijevu i desnu stranu uz lagano zadržavanje na svakoj od njih. Ovom se vježbom povećava stabilnost trupa.

 Klasični trbušnjaci

Trbušnjake je najbolje raditi u superserijama jer vam takve serije najbolje pogađaju trbušne mišiće. Napravite jednu vježbu klasičnih trbušnjaka pa odmah – bez odmora – drugu vježbu. Kada osjetite zatezanje u trbuhu, znate da dobro radite.

Slični članci
?>