SPORT

Hrvatska nogometna reprezentacija jučer je pobijedila prve favorite ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva Brazil na penale u dramatičnoj završnici 1:1 (4:2).  Ovom pobjedom, Vatreni su se plasirali u polufinale Svjetskog prvenstva.

 

 

Od prve minute utakmica je krenula vrlo dinamično s obje strane. Već u 5. minuti Brazilci su imali priliku zabiti gol, ali je Livaković vješto obranio, dok je u 13. minuti Pašalić htio dodati loptu Perišiću te tako zabiti gol, međutim nastao je nesporazum, a lopta je prošla pored gola. U prvoj polovici utakmice, Brozović je dobio i žuti karton zbog povlačenja Neymara. Drugo poluvrijeme nastavilo se s istom postavom igrača, no u 72. minuti, Dalić je napravio promjene. Kramarić i Pašalić su izašli, a Petković i Vlašić ušli u igru. Nakon 90+5 minuta igre, utakmica je završila rezultatom 0:0. U produžecima se dogodio preokret za brazilsku reprezentaciju te je u 105+1 minuti Neymar zabio gol. Nakon prvog produžetka Dalić je ponovno napravio promjenu te je izašao Kovačić, a u igru je ušao Majer. Također je i brazilski trener napravio promjene te su izašli Paquetá, a ušao je Fred. Brozović je izašao van u 113. minuti,  a njegovo je mjesto zauzeo Oršić. Petković je u drugom produžetku u 118. minuti zabio pogodak na asistenciju Oršića te su time Vatreni izjednačili rezultat 1:1. Rezultat je ostao neriješen do kraja produžetaka te su o pobjedniku odlučivali penali.

 

PENALI:

Vlašić – gol (1:0)

Rodyrgo – obrana Livakovića (1:0)

Majer – gol (2:0)

Casemiro – gol (2:1)

Modric – gol (3:1)

Pedro – gol (3:2)

Oršić –  gol (4:2)

Marquinhos – pogodio vratnicu (4:2)

 

 

Odlučujući penali Vatrene su doveli do polufinala Svjetskog prvenstva u Kataru. Hrvatska će iduću utakmicu igrati protiv Argentine u utorak u 20 sati. Našim Vatrenima želimo puno sreće.

 

Fotografija: Instagram FIFA World Cup

?>