SPORT

UFC 236 donosi čak dva izvrsna okršaja za privremene titule između prvaka perolake kategorije Maxa Hollowaya, koji će se preseliti u laku kategoriju, kako bi se suprotstavio Dustinu Poirieru, dok će se za pojas u srednjoj kategoriji sučeliti Kelvin Gastelum i Israel Adesanya.

Revanš koji su svi dugo čekali!

U glavnoj borbi večeri Max Holloway tražit će revanš za prvi poraz u svojoj tada kratkoj karijeri. Podsjetimo se, ta se borba dogodila prije sedam godina i Poirier je tada slavio predajom u prvoj rundi nakon poluge na ruci.

Max Holloway (20-3, 16-3 UFC), prvak u perolakoj kategoriji, dominira u svojoj diviziji  već nekoliko godina i ima impresivnih 13 pobjeda za redom, te je već nakon borbe protiv Briana Ortege, naslutio fanovima da bi u budućnosti mogao u višu kategoriju. To će se napokon ostvariti i već u prvoj borbi imat će težak zalogaj pred sobom.

S druge strane,  Dustin Poirier (24-5, 16-4 UFC), nakon što se vratio u svoju prirodnu kategoriju nanizao je nekoliko odličnih rezultata i trenutno je u nizu od tri pobjede. Prospekt American Top Teama sigurno je svojim zadnjim borbama zaslužio priliku za titulu.

Okršaj mladih prospekata za privremenu titulu!

U sunaslovnoj borbi večeri čeka nas okršaj u srednjoj kategoriji, gdje će mlada nada UFCa pokušati doći do  pobjede protiv vječitog “underdoga” Kelvina Gasteluma.

Kelvin Gastelum (15-3 MMA, 10-3 UFC), trebao se nedavno boriti protiv prvaka kategorije Roberta Whittakera, koji je otkazao borbu na sam dan priredbe zbog hernije. Prije toga ovaj borac meksičkih  korijena nanizao je dvije pobjede za redom, od kojih je jedna od bivšeg prvaka, sad već legende slobodne borbe, Michaela Bispinga.

Israel Adesanya (16-0 MMA, 5-0 UFC), mlada nada UFCa, svoj prelazak iz kickboxa ostvario je na najbolji mogući način. Nakon impresivnih pet pobjeda, (jedna od njih i protiv legende i njegovog uzora Andersona Spider Silve), sigurno je bliži  tituli prvaka.

Ostale borbe večeri možete pogledati na linku, a video najavu  u nastavku;

 


Sigurno nas čeka zanimljiv vikend u svijetu slobodne borbe ne propustite UFC 236 , u noći na subote u nedjelju iz  State Farm Arene u Atlanta, Georgiji.

?>