SVEUČILIŠTE SJEVER

Nakon gostovanja na Sveučilištu Sjever u sklopu ovogodišnje manifestacije “Koprivnica čita”, Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije vraća se na Sjever.

U srijedu, 8. studenog održat će se Edukacijsko-iskustvena radionica u Sveučilišnom centru Koprivnica. Radionica će biti održana u okviru kolegija Napredno praktično novinarstvo: tiskani i elektronički mediji čiji su predavači doc. dr. sc. Lidija Dujić i doc. dr. sc. Boris Beck.

Radionica koja će se održati sastoji se od dva dijela. U prvom dijelu moći će se saznati nešto o zakonskoj regulativi i specifičnostima osoba s oštećenjem vida, pomagalima koja koriste, osnovama Brailleova pisma – što je pri prvoj suradnji osobito zainteresiralo studente. Zatim će se govoriti o načinima kretanja i pravilne komunikacije sa slijepom osobom.

U drugom dijelu predavanja govorit će se o iskustvenim doživljajima različitih oštećenja vida uz pomoć simulacijskih naočala, bijelog štapa ili videće pratnje i praktičnog svladavanja osnovnih tehnika vođenja, orijentacije, kretanja stubištem i slično.

U ovu radionicu prvenstveno će biti uključeni studenti treće godine novinarstva, također se mogu priključiti i svi ostali zainteresirani studenti, ali i profesori.

Ovdje možete pogledati kako je izgledao prethodni susret Udruge i studenata.

?>