DRUŠTVO

U prostorima Pučkoga otvorenog učilišta u Koprivnici danas su formirani timovi koji će u sklopu radionice IDEA BOOTCAMP razraditi poslovne ideje. Pritom će imati podršku stručnjaka u području poduzetništva i financija, koji će im pomoći u osmišljavanju poslovnog i marketinškog plana.

Nakon uvodnog predavanja u kojem je sudionicima objašnjeno na koji način prezentirati ideju, uslijedilo je formiranje timova. Petnaest sudionika oblikovalo je pet timova koji će dva dana intenzivno raditi na idejama, i to uz pomoć mentora koji ih savjetuju i odgovaraju na njihova pitanja.

IDEA BOOTCAMP omogućuje izradu marketinškog i poslovnog plana za svaki projekt u kojem sudionici vide tržišni potencijal, pri čemu im se pruža prilika da osmisle rješenja koja će im omogućiti početnu prednost u odnosu na konkurenciju. Neke od ideja koje su razvijane na ovoj radionici su event management, digitalni marketing i kamp za pretilu djecu.

„Uočili smo važnost promocije na Facebooku, ali i općenito marketinga u današnjem svijetu. Znamo da ništa ne funkcionira ako nije na netu, a ako vas nema na Facebooku, kao da vas nema nigdje. Zato smo, kao jedan mladi tim koji je manje-više stalno na društvenim mrežama i na internetu, shvatili da je to dobar način kako biti pristupačan korisnicima, ali i investitorima“, izjavila je sudionica Tatjana Matić o ideji digitalnog marketinga.

„Naša ideja je pokretanje kampa za pretilu djecu, što je sve veći problem u Hrvatskoj. Roditelji nemaju vremena kuhati kvalitetne obroke – sve je nešto na brzinu i ne zna se razlika između prave i umjetne hrane. Prehrana se sve više bazira na gotovim proizvodima. Mi potičemo vraćanje korijenima: neka djeca provedu neko vrijeme u prirodi, okružena namirnicama koje će kasnije učiti pripremati za jelo. Kamp bi radio uz blisku suradnju s nutricionistima“, kazala je Koviljka Gunina Svedinja o ideji kampa za pretilu djecu.

Konačna prezentacija ideja održat će se u ponedjeljak, 14. prosinca, u 12 sati pred stručnim povjerenstvom, a dva najuspješnija tima bit će nagrađena.

?>