SVEUČILIŠTE SJEVER

Nakon što je uspostavljena suradnja s Nogometnim klubom Slaven Belupo, Odjel komunikologije, medija i novinarstva Sveučilišta Sjever je započeo suradnju s još jednim koprivničkim sportskim klubom.

U sklopu kolegija Sportsko novinarstvo studentice i studenti, pod vodstvom doc.dr.sc. Krešimira Lackovića, su u četvrtak nazočili na press konferenciji Rukometnog kluba Podravka Vegeta.

Konferencija je održana u prostorijama Školsko sportske dvorane „Josip Samaržija – Bepo“,a njezin povod bila je najava utakmice 7. kola DELO Lige prvakinja između Podravka Vegete i ruskog Rostov Dona.

Domaćin konferencije i studenticama i studentima, bila je Romana Mihalec, glasnogovornica kluba, a uz to i bivša studentica Sveučilišta Sjever. Na konferenciji Podravka Vegete govorili su Goran Mrđen, trener kluba, Dejana Milosavljević, igračica, te Larissa Kalaus, igračica i kapetanica kluba.

FOTO: Luka Maruševec

Tako su studenti(ce) dobili priliku zajedno s ostalim novinarima iz raznih medijskih kuća na press konferenciji postavljati pitanja treneru i igračicama. No, kako su igračice Dejana Milosavljević i Larissa Kalaus i same donedavno bile studentice, jedno od pitanja koje je zanimalo studente bilo je kako su uskladile svoje studentske obaveze i obaveze vezane uz rukomet.

  • Fleksibilnost od strane fakulteta i profesora, kao i od strane kluba i osoblja, koji su spremni izaći ususret za vrijeme kolokvija ili ispita jedna je od ključnih stvari. A isto tako i vlastita organizacija vremena. Važno je znati u kojem se trenutku možeš posvetiti odmoru, a kada moraš dati sve od sebe da stigneš naučiti gradivo i odraditi sve obaveze. – odgovorila je Larissa Kalaus.

Dejana Milosavljević također je poručila:

  • Isto tako kao što je i Larissa rekla. Najvažnija je bila ta neka potpora od strane vodstva u klubu, da su složni s time da nam izađu ususret za vrijeme ispita i kolokvija. To je bila presudna uloga, a ovo sve ostalo bilo je na nama. Učile smo i na tim dugim putovanjima. Zapravo kada god smo skupile želje, volje i snage na red je došlo studiranje.

Nakon održane press konferencije glasnogovornica kluba, Romana Mihalec, studentima je opisala kako zapravo izgleda posao glasnogovornice jednog kluba koji igra Ligu prvakinja. Isto tako, studentima je opisala i kako izgleda jedan njezin običan dan, a koji je zasigurno sve samo ne običan.

Samim time studenti su dobili priliku iz prve ruke čuti koje su to sve obveze jednog glasnogovornika sportskog kluba, što ih je obogatilo za još jedno divno iskustvo i zasigurno će im biti od velike pomoći u njihovim budućim karijerama.

?>