SVEUČILIŠTE SJEVER

Studenti Sveučilišta Sjever SC Koprivnica, Odjela za komunikologiju, medije i novinarstvo, u sklopu izbornog kolegija Sportsko novinarstvo zajedno s profesorom doc. dr.sc. Krešimirom Lackovićem bili su gosti NK Slaven Belupa.

Njihov domaćin bio je Luka Šarlija, glasnogovornik kluba i voditelj odnosa s javnošću koprivničkog prvoligaša.

Studentice i studenti prisustvovali su press konferenciji koja je održana 29. listopada u prostoriji za novinare na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš. Tema konferencije bila je utakmica 14. kola Hrvatski Telekom Prve lige između Slaven Belupa i Hajduka. Govornik na press konferenciji bio je trener Slaven Belupa Zoran Zekić. Tijekom press konferencije studenti su imali priliku ponašati se kao i ostali novinari iz medijskih kuća pa su postavljali pitanja treneru Zoranu Zekiću.

Nakon održane press konferencije Luka Šarlija poveo je studente na tribine stadiona gdje im je pokazao mjesta za novinare i snimatelje tijekom nogometne utakmice te ujedno i njihove načine rada. Dok su studenti slušali glasnogovornika kluba na travnjaku je trener Zekić održavao trening s igračima Slaven Belupa.

Luka Šarlija objašnjava studentima važne pojedinosti svog zanimanja

Također, Šarlija je studentima objasnio koji je njegov zadatak u klubu te kako to izgleda u većim klubovima gdje je medijska zainteresiranost ipak na još većoj razini. Šarlija je diplomirao novinarstvo u Zagrebu te je prije dolaska na sadašnje radno mjesto bio zaposlen četiri godine na Radio Dravi, stoga je studentima bio odličan izvor informacija o njihovim mogućim budućim poslovima.

?>